Kristoffer Halvorsen rijdt Milaan-San Remo én Giro d’Italia

maandag 18 november 2019 om 09:58
Kristoffer Halvorsen rijdt Milaan-San Remo én Giro d’Italia

foto: Cor Vos

Kristoffer Halvorsen mag zich opmaken voor zijn eerste grote ronde in zijn carrière, de Giro d’Italia. Ook staat met Milaan-San Remo het eerste wielermonument op het programma van de kersverse EF Education First-aanwinst.

Halvorsen, drie jaar geleden wereldkampioen bij de beloften, maakte in september bekend dat hij Team Ineos na twee seizoenen verlaat voor EF Education First. Bij de Amerikaanse ploeg wordt hij de nieuwe sprintkopman na het vertrek van Sacha Modolo en Daniel McLay. Zijn programma voor volgend seizoen krijgt intussen vorm: net als afgelopen jaar begint hij in Australië om dan toe te werken naar Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo én de Giro d’Italia.

Meer kansen
“Natuurlijk krijg je meer kansen hier. Iedereen weet dat bij Ineos alles draait om de grote ronden”, vertelt de Noor aan Procycling.no in een interview. De Britse ploeg had naar verluidt de mogelijkheid om zijn contract open te breken maar beide partijen nemen afscheid van elkaar. Dat hij bij EF Education First meer mogelijkheden zag, speelde daarbij mee een rol.

Volgens teambaas Jonathan Vaughters is Halvorsen de renner die hem en de ploeg de belangrijkste trofee van Milaan-San Remo kan bezorgen. Halvorsen: “In mijn eerste jaar moet ik vooral in een zo goed mogelijke vorm aan de start staan en dan is het afwachten wat er op me af komt als ik daar fiets. Je weet immers nooit hoe je reageert bij zulke grote afstanden. Maar ik heb het gevoel dat de koers me wel ligt. Ik voel dat ik er eens mee kan doen aan de top.”

Halvorsen, die afgelopen seizoen twee keer wist te winnen, hoopt komend jaar nieuwe stappen te kunnen zetten in zijn carrière. Wie hem gaan bijstaan in de sprints, is nog ongewist, maar renners als Jens Keukeleire, Moreno Hofland en Mitchell Docker hebben zich al eens bewezen. “We moeten elkaar leren kennen en duidelijke afspraken maken over hoe we het gaan aanpakken, denk ik. En natuurlijk moet ik de benen hebben voor het laatste deel.”

Voorlopig programma Kristoffer Halvorsen in 2020

flag-au Tour Down Under (21-26 januari)
flag-it Tirreno-Adriatico (11-17 maart)
flag-it Milaan-San Remo (21 maart)
flag-it Giro d’Italia (9-31 mei)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.