Kritiek op actie UAE Emirates tijdens Waalse Pijl: “Ze wilden het peloton flikken”
foto: Cor Vos
donderdag 18 april 2024 om 15:56

Kritiek op actie UAE Emirates tijdens Waalse Pijl: “Ze wilden het peloton flikken”

UAE Emirates startte woensdag met meerdere toppers in de Waalse Pijl, maar had uiteindelijk niemand aan de finish in de verregende heuvelklassieker. Toch liet de ploeg uit het Midden-Oosten zich op een bepaald punt in de koers nog wel gelden. Maar de manier waarop ze dat deden, schoot bij enkele concurrenten in het verkeerde keelgat.

“Net op het moment dat het begon te regenen, vielen ze aan”, legt Louis Vervaeke uit bij Het Nieuwsblad. “Zo had je geen tijd om naar de auto te gaan om kleren te halen. Ik ben meteen naar voor gereden, maar in de chaos die volgde heb ik nooit meer een jasje gekregen.”

“Het is een tactiek als een andere”, aldus Vervaeke. “Ze wilden het peloton flikken, maar uiteindelijk hebben ze vooral zichzelf geflikt. Op het moment van hun aanval dacht ik: zij zullen wel regenkledij hebben, maar blijkbaar was dat toch niet het geval.” Ook bij Lotto Dstny vonden ze de aanval van UAE Emirates niet collegiaal. De actie was “het equivalent van aanvallen in de bevoorrading”, klonk het daar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.