Kritiek op Bouhanni na gevaarlijke duw in sprint, Stewart reageert woedend
Screenshot - foto: France3
zondag 28 maart 2021 om 19:27

Kritiek op Bouhanni na gevaarlijke duw in sprint, Stewart reageert woedend

Nacer Bouhanni heeft zich negatief in de kijker gereden. De sprinter van Arkéa-Samsic eindigde zondag als derde in Cholet-Pays de la Loire, maar werd na afloop uit de uitslag geschrapt vanwege een gevaarlijke manoeuvre in de massasprint. Bouhanni duwde Jake Stewart flink de hekken in, en had geluk dat de Brit overeind bleef.

Op sociale media reageert Stewart, rijdend voor Groupama-FDJ, woedend op de actie van Bouhanni. “Yo Nacer, ik wil graag vragen wat je op dit moment aan het denken was? Het is wel duidelijk dat je geen hersencellen hebt”, haalt de Brit uit. “De ironie is dat je na de finish tegen mij zei dat ik geen respect had. Hierbij een leerzame video hoe ‘geen respect’ eruitziet.”

Stewart raakte de hekken, maar bleef wonderwel overeind. Wel was hij uitgeschakeld voor een goede uitslag in de Franse eendagskoers; hij eindigde als 29ste.

‘Slachtoffer’ Stewart is niet de enige die kritiek heeft op de actie van Bouhanni. Op sociale media trekken veel wielervolgers fel van leer. De vergelijking met de crash van Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen wordt veel getrokken. De UCI heeft zich (nog) niet uitgesproken over het incident.

Bekijk hieronder de beelden van het incident tussen Bouhanni en Stewart.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.