Kritiek op parcours BinckBank Tour: “UCI, voel je vrij om de koers te downgraden”

woensdag 14 augustus 2019 om 18:25
Kritiek op parcours BinckBank Tour: “UCI, voel je vrij om de koers te downgraden”

foto: Cor Vos

Vanuit het peloton zwelt de kritiek aan op het parcours van de BinckBank Tour. Renners uit alle hoeken van het peloton vinden de route onveilig door de soms smalle wegen en de vele bochten en wenden zich tot rennersvakbond CPA en wielerbond UCI.

“Hypocrisie in de wielerwereld: eerst houden we een werkelijk adembenemende minuut stilte voor Bjorg Lambrecht en vijf minuten later moeten we elkaar weer kapot rijden op een parcours met de breedte van een fietspad met een miljoen bochten”, schrijft Tim Declercq van Deceuninck-Quick Step op zijn social media. Het is slechts een van de reacties, die vanuit het peloton zijn gegeven op de route die de renners de afgelopen dagen voor de wielen kregen geschoven.

“Inderdaad Tim. Elke koers moet gekker en gevaarlijker. Dat is verschrikkelijk en voor mij moet er snel iets veranderen. Graag meer veiligheid voor ons renners”, reageerde Marcel Sieberg op de tweet van Declercq. Declercqs ploegmaat Bob Jungels schreef: “Ik denk dat de meeste renners het met me eens zijn dat de plaatselijke ronden niet echt veilig waren, wat resulteerde in onnodige stress en valpartijen. Moeten we echt wachten tot er iets gebeurt voordat er wat verandert?”

Paul Martens en Jos van Emden, beiden koersend voor Jumbo-Visma, zijn evenmin blij. Martens: “Als renners zouden we ons persoonlijk aangevallen moeten voelen bij drie dagen op rij zulke parcoursen. Elk jaar wordt het slechter.” En wat Van Emden betreft blijft de koers niet langer van WorldTour-niveau: “UCI, voel je vrij om de BinckBank Tour te downgraden tot het niveau van kermiskoersen. We praten over veiligheid en dan maken ze een koers als deze.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.