Kröger wint Lotto Belgium Tour, Rivera de sterkste op de Muur

vrijdag 13 september 2019 om 15:11
Kröger wint Lotto Belgium Tour, Rivera de sterkste op de Muur

foto: Cor Vos

Mieke Kröger volgt haar landgenote Liane Lippert op als eindwinnares van de Lotto Belgium Tour. De Duitse veroverde in de tweede rit de koppositie in het klassement en stond die niet meer af. Coryn Rivera won in Geraardsbergen haar tweede etappe op rij.

De apotheose van de Lotto Belgium Tour vond net als voorgaande jaren plaats in Geraardsbergen, waar de Muur de absolute scherprechter vormde. Mieke Kröger begon met een voorsprong van een half minuutje op Lotte Kopecky aan deze slotetappe. Zes rensters hadden een half minuutje te pakken op het peloton bij het ingaan van de laatste twee ronden rond Geraardsbergen. Daarbij was ook Lotte Kopecky, waarmee Krögers leiderstrui op de tocht stond.

Ook titelverdedigster Liane Lippert, Sofie De Vuyst, Coryn Rivera, Audrey Cordon-Ragot en Stine Borgli waren erbij. Het voorste deel van het gebroken peloton kwam weliswaar steeds dichterbij tot een kwart minuut in de laatste twee kilometer, maar de aanvallers zouden strijden om de winst. Op de Muur danste Rivera vervolgens op fraaie wijze naar de zege. Kröger had zich vastgebeten in de strijd om haar leiderstrui, die ze knap wist veilig te stellen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.