Kroon onder het mes, Chavanel misschien ook
maandag 26 april 2010 om 13:43

Kroon onder het mes, Chavanel misschien ook

Karsten Kroon zal moeten worden geopereerd aan zijn gezicht, dat flink gekwetst werd na een valpartij in de Waalse Pijl. De Fransman Sylvain Chavanel kreeg ook slecht nieuws, nadat hij gisteren neerging in Luik-Bastenaken-Luik.

Chavanel werd opgenomen in het ziekenhuis, waar vandaag volgens Wieler Magazine onderzocht zal worden of hij moet worden geopereerd. Hij brak bij zijn val een paar tanden, verwondde zijn kaak had een hersenschudding.

Karsten Kroon bracht het slechte bericht op zijn eigen site. “Ik ben gisteren naar een kaakchirurg geweest en hij had geen goed nieuws”, begint de Nederlander. Hij zal binnenkort geopereerd worden aan verschillende verwondingen aan zijn hoofd. “Niet leuk, maar het moet gebeuren. Op het moment gaat het wel met me, af en toe heb ik best veel pijn en zie ik het niet meer zo zitten maar over het algemeen valt het wel mee en zie ik het rooskleurig in.”

“Mijn jukbeen is door de impact van de klap naar binnen geslagen en zal moeten worden gecorrigeerd omdat mijn gezicht anders niet meer symmetrisch zal zijn. De rechterkant van mijn gezicht voelt doof aan en ik voel een stekende pijn. Doordat het sinusbot gebroken is zit er bloed in de voorhoofdsholte. Ook mijn neus is gebroken en staat scheef en ook het neusschotje is verplaatst. Alles wordt in dezelfde operatie gecorrigeerd. Er worden op het jukbeen 1 of 2 titanium plaatjes gezet.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.