Kruijswijk kopman in Romandië, laatste voorbereiding Roglic op Giro
maandag 29 april 2019 om 14:45

Kruijswijk kopman in Romandië, laatste voorbereiding Roglic op Giro

Steven Kruijswijk wordt door Jumbo-Visma naar voren geschoven als kopman in de Ronde van Romandië, ondanks de aanwezigheid van Primoz Roglic. De Sloveen is de kopman voor de aanstaande Giro d’Italia. “Voor Primoz is de Ronde van Romandië een voorbereiding op de Giro. Hij zal in Zwitserland de puntjes op de i zetten”, zegt ploegleider Merijn Zeeman.

“Het doel is om zo hoog mogelijk in het algemeen klassement te eindigen met Steven. De wedstrijd begin met een proloog en eindigt met een tijdrit van zeventien kilometer”, aldus Zeeman. Binnen de ploeg rekent men op Jos van Emden, Tony Martin en Roglic en Kruijswijk voor een goede uitslag in die ritten tegen de klok.

“De vierde en vijfde etappe eindigen bergop en zijn belangrijk voor het klassement”, legt de ploegleider uit. “De verwachting is dat de wedstrijd op de laatste dag in de tijdrit beslist wordt.”

Van deze selectie staan alleen Roglic en Van Emden op de lijst voor de Giro d’Italia, die zes dagen na de slotrit in Romandië begint. Mogelijk mag een andere renner uit dit zevental ook zijn koffers voor drie weken pakken. Door de blessure van Robert Gesink is een plek vrij in de selectie.

Selectie Jumbo-Visma voor de Ronde van Romandië (30 april-5 mei)
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Lennard Hofstede
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-de Tony Martin
flag-us Neilson Powless
flag-si Primoz Roglic
flag-dk Jonas Vingegaard

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.