Kruijswijk over extreme hitte: “Best apart dat we doorgaan”
foto: Cor Vos
dinsdag 23 juli 2019 om 18:27

Kruijswijk over extreme hitte: “Best apart dat we doorgaan”

De zestiende etappe van de Tour de France ging over relatief vlakke wegen naar Nîmes, maar toch was het een loodzware dag voor de (klassements)renners, met temperaturen van ruim dertig graden Celsius. “Het is best apart dat we doorfietsen, aangezien het toch code oranje is”, zo luidt de eerste reactie van Steven Kruijswijk.

“Ik heb niet de oplossing, maar je ziet overal maatregelen”, zo laat de kopman van Jumbo-Visma weten in gesprek met de NOS. “Het was bij de start al ontzettend zweten, wat me niet helemaal gezond lijkt. Het is wellicht een idee om etappes in te korten, of om vroeger te starten.”

“Ik snap dat het niet makkelijk is, maar we moeten in de toekomst wel denken aan de gezondheid van de renners. Het moet wel verantwoord blijven, want dit lijkt me niet gezond”, aldus Kruijswijk. “Hier is bijna niet tegenop te koelen en te drinken. Je moet jezelf goed verzorgen en verstandig met je krachten omgaan.”

Ondanks de extreme hitte wist Kruijswijk zonder problemen in het peloton te finishen. De 32-jarige klimmer eindigde als 27e in de daguitslag, waardoor hij zijn derde plaats in het klassement wist te behouden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.