Kruijswijk stuurde Gesink al een berichtje: “Jouw resultaat verbeteren”
foto: Sirotti
zondag 9 september 2018 om 14:09

Kruijswijk stuurde Gesink al een berichtje: “Jouw resultaat verbeteren”

Steven Kruijswijk begon vandaag als nummer vijf in het klassement aan de vijftiende etappe met aankomst op Lagos de Covadonga, de mythische col waar Robert Gesink twee jaar geleden lange tijd op weg leek naar de winst en uiteindelijk tweede werd. “Ik stuurde hem al ‘Ik hoop dat ik jouw resultaat ga verbeteren en voor de overwinning kan rijden’, maar we gaan het zien”, zei Kruijswijk voor aanvang van de etappe voor de camera van de NOS.

Kruijswijk hoopt dat hij kan meestrijden om de dagzege, maar dan moet ook het koersverloop in zijn voordeel zijn. “In de finale moeten we het dan maar zien. Nairo Quintana heeft hier al eens gewonnen en die is ook goed in vorm. Ik denk wel dat ik er dicht tegenaan zit”, zegt onze landgenoot van LottoNL-Jumbo.

Na veertien ritten staat hij knap op de vijfde plaats in het klassement en hoopt hij dat hij die positie kan vasthouden tot de tijdrit dinsdag. “De renners die boven me staan zijn wel echt goed in vorm. Simon Yates steekt er bovenuit, maar ook Quintana en Alejandro Valverde zijn goed. Zeker op de aankomsten tot nu toe waren ze een stuk sterker. Ik zal mijn kans moeten afwachten en als die er is, moet ik ‘m pakken”, aldus Kruijswijk.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
9 september 2018 14:19
Ik ben benieuwd. Als Kruijswijk al zo goed is op een klim die hem niet zo goed ligt belooft dat wel wat voor vandaag en de komende week. Simon Yates, Valverde en Lopez staan nu wel boven hem maar hebben toch vaak een wat mindere dag in een grote ronde. Ik heb goede hoop dat Kruijswijk een heel mooi eindklassement gaat neerzetten.
    9 september 2018 14:23
    De klim van vandaag past toch ook niet echt bij het type klimmer wat Kruijswijk is? Ik verwacht vooral veel van Quintana en Lopez maar als Kruijswijk de schade beperkt kan houden kan hij in de derde week nog op het podium terecht komen.
    9 september 2018 14:28
    Qua profiel inderdaad niet maar de lengte past hem denk ik wel beter. Zeker ten opzicht van Valverde.
9 september 2018 14:25
Respect voor zijn instelling. Nederlandse Contador.
9 september 2018 14:34
Hij kan nog een plaatsje stijgen, denk ik.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.