Kruijswijk verrast Engels: “Doet me denken aan de Giro van twee jaar geleden”
foto: Sirotti
zondag 2 september 2018 om 10:57

Kruijswijk verrast Engels: “Doet me denken aan de Giro van twee jaar geleden”

Steven Kruijswijk is de eerste week van de Vuelta a España bijzonder goed doorgekomen. De klimmer van LottoNL-Jumbo staat voor aanvang van de bergetappe naar La Covatilla op een negende plaats in het klassement, op 1:18 van leider Rudy Molard. “Hij heeft de explosieve momenten goed verteerd. Dat geeft veel hoop”, zo laat zijn ploegleider Addy Engels weten aan het AD.

De oud-renner is zelfs verrast door het optreden van zijn poulain. “Het is verrassend dat Steven, die het altijd moet hebben van de derde week, geen tijd heeft verloren. Het doet me denken aan de Giro van twee jaar geleden”, zo doelt Engels op de editie van de Italiaanse ronde waarin Kruijswijk op weg leek naar de eindzege.

“Hij zit goed in zijn vel en heeft minder moeite met positioneren”, aldus Engels. “Hij heeft de explosieve momenten – waar hij in het verleden nog wel eens moeite mee had – goed overleefd. Daarnaast is de ploeg ook goed, zowel op het vlakke als bergop.”

Kruijswijk – die als vijfde eindigde in de voorbije Tour de France – hoopt in de etappe naar La Covatilla tijd goed te maken op de concurrentie. “De etappe van zondag (vandaag, red.) is een mooie mogelijkheid. Als de benen goed zijn, kunnen we weer wat proberen”, zo liet hij weten na de zevende etappe.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
2 september 2018 11:02
Je ziet dat hij superalert is, verwacht er ook veel van.
2 september 2018 11:05
Volgens mij geeft de 5e plek in de tour de france hem heel veel rust. Heeft laten zien dat de giro van 2jr terug geen incident is geweest. Ik ben benieuwd.
2 september 2018 11:09
De druk is eraf lijkt het inderdaad. Rijdt superscherp rond en ook op explosieve aankomsten bij de eersten.
2 september 2018 11:17
Eigenlijk ook wel logisch dat een renner die goed hersteld in week 3 ook goed een tweede grote ronde kan rijden
2 september 2018 11:46
Ik geniet ervan hoe TLJ en Steven rijden. Vanmiddag weer genieten. Treintje de Tier, Kuss, bennet & Kruijswijk
    2 september 2018 13:35
    Het fijne van het huidige TLJ is dat het naast het klassement ook Groenewegen en Poppel gewoon hun ding laat doen, dat bv Gesink en Battaglin hun kans mogen gaan en dat jonge, onervaren jongens zoals Kuss, Tolhoek, Bouwman en de Tier (Roosen) gewoon met een superbelangrijke taak een grote ronde in worden gegooid.
2 september 2018 13:08
Door dr geweldige resultaten van dumoulin nog wel eens vergeten ( logisch ). Maar deze man is een absolute wereldtopper die al een grote ronde op zn naam had moeten hebben...
    2 september 2018 13:26
    Hey, terug van weggeweest?
2 september 2018 13:28
Zijn carrière lijkt op zijn derde week in een ronde, wordt beter aan het einde.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.