Kulikovskiy zegeviert in Coppa dei Laghi-Trofeo Almar U23

Kulikovskiy zegeviert in Coppa dei Laghi-Trofeo Almar U23

Kulikovskiy won zilver bij de junioren op het WK 2014 - foto: Sirotti

zondag 31 juli 2016 om 17:27

Alexandr Kulikovskiy heeft de Coppa dei Laghi-Trofeo Almar U23 2016 gewonnen. De vijfde manche in de UCI Nation’s Cup U23 werd beslecht in een ontsierde sprint, waarin de 19-jarige Rus de Fransman Dorian Godon en Riccardo Minali uit Italië achter zich liet. Jasper de Laat was op een zesde plek de beste Nederlander.

Hoog gemiddelde
Al in de eerste ronde kozen Benoît Cosnefroy (Frankrijk) en Jon Božič (Slovenië) het hazenpad. Het peloton vond dat wel prima en liet de twee begaan. Vanuit het pak probeerden diverse renners nog de sprong te wagen, maar dat kon dan weer niet op goedkeuring van het peloton rekenen. De voorsprong van de twee op kop kwam nooit boven de drie minuten, maar met een gemiddelde van 43 kilometer per uur over de eerste helft van de wedstrijd werd er ontzettend hard gekoerst.

Cosnefroy laat peloton naar adem happen
Op 55 kilometer van de aankomst kon Božič zijn kompaan vooraan niet meer volgen. Cosnefroy trok alleen door en vergrootte vanaf dat moment weer zijn voorsprong. Na meer dan 120 kilometer in de aanval groeide de voorsprong van de Fransman opnieuw naar twee minuten, terwijl hij even eerder nog kwalijk een minuut over had. Italië, België en Australië moesten alle zeilen bijzetten om Cosnefroy te grijpen. Dat lukte op de laatste beklimming van de Tainenberg, op een dikke vijftien kilometer voor de aankomst. Na diverse aanvallen kwam alles in de afdaling weer samen, terwijl de regen in de laatste acht kilometer uit de hemel viel. In de slotkilometer was er nog een valpartij. Uiteindelijk bleek Kulikovskiy de rapste.


Dit artikel delen:

4 Reacties

Verweggistan 31 juli 2016 om 18:34

Deze jongen versloeg eerder dit jaar al Hutarovich in een sprintje in Minsk.

Janjanssen98765 31 juli 2016 om 18:46

De naam Minali kwam me al bekend voor en dit blijkt dan ook de zoon van te zijn.

Ciclismo92 31 juli 2016 om 19:42

Waar rijdt De Laat volgend jaar? Toch netjes top-10 hier en hij rijdt prima in de Topcompetitie. Tijd voor een stap hogerop?

Samamba 31 juli 2016 om 20:53

@Verweggistan: was ook bij de junioren al zeer sterk met onder meer een tweede plaats op het WK. Dit winnen op je 19e is zeker niet mis!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.