Küng na groots nummertje: “Wist dat ik een kans had”

donderdag 2 mei 2019 om 18:51
Küng na groots nummertje: “Wist dat ik een kans had”

Wat BORA-hansgrohe en Deceuninck-Quick-Step ook probeerden, ze kwamen geen seconde dichter op Stefan Küng. Het Zwitserse toptalent won vandaag op indrukwekkende wijze de tweede etappe in de Ronde van Romandië. “Dit is echt een fantastische overwinning”, zo kijkt Küng terug op zijn demonstratie.

De renner van Groupama-FDJ maakte onderdeel uit van de vroege vlucht. In de verregende finale wist hij zijn medevluchters uit het wiel te rijden, waarna hij een jagend peloton wist af te houden. “Ik wist dat ik een kans had, afgaande op het profiel”, aldus Küng. “Maar om het dan ook te doen.”

Küng had met nog twintig kilometer te gaan een voorsprong van anderhalve minuut op de sprintersploegen. “Ik besefte toen dat het mogelijk was. Je moet natuurlijk nog je medevluchters lossen én het peloton afhouden. Dat is zeker niet gemakkelijk”, zo laat de renner van Groupama-FDJ weten.

Goede herinneringen aan Romandië 
Maar Küng slaagde in zijn opzet. Hij kwam uiteindelijk met ruime voorsprong als eerste over de meet, goed voor zijn derde ritzege in de Ronde van Romandië. Vier jaar geleden boekte hij al een gelijkaardige overwinning in Fribourg. “Ik hou heel erg van deze wedstrijd. Het is en blijft een thuiskoers.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair