Küng zet training stop door klierkoorts
Küng zegeviert in de Volta Limburg Classic 2015 - foto: Marcel Koch
zondag 27 december 2015 om 14:03

Küng zet training stop door klierkoorts

Stefan Küng zal de komende periode weinig op de fiets zitten. Bij de jonge Zwitser van BMC is het Epstein-barr Virus ontdekt, wat klierkoorts (ook wel de ziekte van Pfeiffer) heeft veroorzaakt. Dat maakt de Amerikaanse ploeg bekend via haar website.

De ziekte kwam aan het licht tijdens het trainingskamp in Denia, Spanje. “Stefan heeft het trainingskamp een paar dagen eerder verlaten en een virologisch onderzoek heeft de diagnose bevestigd”, aldus ploegdokter Max Testa. “Ondanks dat EBV niet zorgelijk is, heeft hij een minimum aantal weken rust nodig. Artsen van de ploeg en de nationale bond houden de Stefans klinische verbeteringen in de gaten.”

“Er zijn al tekenen van verbetering in de voorbije week”, vertelt Küng, die dit jaar de Volta Limburg Classic en een rit in de Ronde van Romandië won, zelf. “Ik werk nauw samen met mijn doktoren om mijn vooruitgang te bekijken, voordat we bepalen wanneer ik weer kan trainen.”

Het is nog niet bekend of de ziekte invloed heeft op het wedstrijdprogramma voor 2016 van de 22-jarige coureur. “Onze prioriteit is om te verzekeren dat Stefan goed uitgerust is en pas gaat trainen als hij fit en gezond genoeg is”, besluit dokter Testa.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
27 december 2015 14:13
Het zit deze jongen niet mee zeg, hoop voor dit talent dat hij snel weer op de fiets mag.
27 december 2015 14:28
Zit hem inderdaad nog niet mee. Hopen dat ze er zuinig op zijn, want dit is echt een geweldig talent!
27 december 2015 15:05
Vooral rustig blijven.
27 december 2015 15:22
Ik had gehoopt dat hij dit voorjaar helemaal zou ontbolsteren. Wordt heel wat moeilijker nu, op zijn minst een verstoorde voorbereiding...
27 december 2015 17:27
Die kan uit mijn Zweeler team vrees ik. Had hoge verwachtingen van hem in het voorjaar, maar Pfeiffer blijft een lastige ziekte voor een wielrenner.
28 december 2015 10:31
Heel rottig, heb er zelf nu ook mee te maken. Een andere belofte, Julian Alaphilippe, kreeg er in oktober mee te maken maar traint inmiddels weer mee met zijn ploeggenoten in het buitenland.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.