Kuss en Kruijswijk niet bij de besten in Dauphiné: “Werk aan de winkel”

zondag 6 juni 2021 om 18:47
Kuss en Kruijswijk niet bij de besten in Dauphiné: “Werk aan de winkel”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma toonde zich in de laatste etappe van het Critérium du Dauphiné in het offensief. Het enige succes was de tweede plaats in de daguitslag van Jonas Vingegaard. Kopmannen Sepp Kuss en Steven Kruijswijk konden namelijk niet mee met de favorieten. “Er is nog werk aan de winkel, maar we zijn op de goede weg”, zegt ploegleider Grischa Niermann.

“Helaas had Sepp vandaag een off-day”, blikt Niermann terug op het vroege afhaken van de Amerikaanse kopman. “Op de Joux Plane voelde hij zich al snel slecht, waardoor hij het moest laten lopen. We hadden in eerste instantie het idee om Steven voor Sepp te laten openen, maar Sepp was niet goed genoeg. Steven zijn aanval was uiteindelijk gecontroleerd.”

“Deze week stond deels in het teken van opbouwen naar de Tour. Er is nog werk aan de winkel, maar we zijn op de goede weg”, aldus de ploegleider. Kruijswijk sloot de Dauphiné uiteindelijk af als vijftiende, op ruim drie minuten van eindwinnaar Richie Porte. Kuss zakte weg naar de 23ste plaats.

Vingegaard blijft Konrad voor in de strijd om de tweede plaats – foto: Cor Vos

‘Vingegaard op de goede weg’
De tweede plaats van Vingegaard, achter een in topvorm verkerende Mark Padun, was wel een hoogtepunt voor Jumbo-Visma. “Padun bleek uiteindelijk te sterk en dan moeten we uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plek. Een mooi resultaat voor Jonas”, vindt Niermann.

“Jonas heeft weer laten zien dat hij op de goede weg is. We gingen zonder hoge verwachtingen met hem hier naartoe. Na een paar mindere dagen reed hij eergisteren een mooie tijdrit en wordt hij vandaag knap tweede”, vertelt hij over de prestaties van de Deense klimmer, die na een blessure hier zijn comeback maakte.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.