Kwakkelende Kittel moet passen voor Tour de Yorkshire
foto: Cor Vos
woensdag 1 mei 2019 om 13:02

Kwakkelende Kittel moet passen voor Tour de Yorkshire

Het gaat niet goed met Marcel Kittel: de Duitser moet vanwege gezondheidsproblemen passen voor de Tour de Yorkshire (2-5 mei). De sprinter van Katusha-Alpecin kent überhaupt een moeilijk seizoen, met slechts één overwinning.

Kittel begon het jaar nog goed door te winnen op Mallorca, maar na zijn zege in de Trofeo Palma ging het van kwaad tot erger. Zo moest de Duitser vroegtijdig opgeven in Parijs-Nice, waarna hij geen potten kon breken in de Driedaagse Brugge-De Panne en de Scheldeprijs.

Kittel gaf recent nog aan uit te kijken naar de Tour de Yorkhire. “Ik heb zoveel mooie herinneringen aan Yorkshire. Het is een geweldige ervaring om er te koersen, aangezien het publiek gek is op wielrennen.” De 30-jarige spurter blijkt echter niet fit genoeg om te starten.

Zijn werkgever Katusha-Alpecin verwacht Kittel weer terug in de Tour of California, de zevendaagse rittenkoers die op 12 mei begint in Sacramento.


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op de Tour de Yorkshire met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.