Kwiatkowski strijdbaar voor Waalse Pijl: “Movistar onder druk zetten”
dinsdag 17 april 2018 om 18:30

Kwiatkowski strijdbaar voor Waalse Pijl: “Movistar onder druk zetten”

Voor Michał Kwiatkowski is het seizoen 2018 er voorlopig een van twee gezichten. In het rondewerk was de Pool de laatste maanden bijzonder succesvol met eindzeges in de Volta ao Algarve en Tirreno-Adriatico. In het eendaagse werk valt de Sky-renner echter tegen, gezien zijn uitslagen in Strade Bianche (30e), Milaan-San Remo (11e), de Ronde van Vlaanderen (28e) en de Amstel Gold Race (31e).

Na afloop van een voor hem tegenvallende Amstel Gold Race gaf Kwiatkowski tegenover RTBF toe dat hij momenteel niet over zijn beste vorm beschikt. “Ik had zowel in de Ronde van Vlaanderen als de Amstel Gold Race niet de benen om mee te doen voor de overwinning. Zeker in de Amstel had ik niet het goede gevoel. Ik ben uiteraard ontgoocheld over mijn rijden, maar ook dat hoort bij de koers.”

“Het is duidelijk dat ik niet over wonderbenen beschik. Ik voel me goed, maar zeker niet super. Ik geloof echter wel dat dit nog kan komen, en daarom maak ik me ook geen zorgen voor de aankomende Ardennenklassiekers. Ik heb hard getraind om in deze periode goed te zijn. Ik geloof dat ik alsnog goede prestaties kan neerzetten”, stelt Kwiatkowski hoopvol.

“We moeten agressief koersen om Movistar te verslaan”
De wereldkampioen van 2014 krijgt morgen al de kans om zijn wrange nasmaak van de Amstel Gold Race weg te spoelen, als de Waalse Pijl op het programma staat. Dat Kwiatkowski uit de voeten kan op de Muur van Huy, liet hij in het verleden zien. Zowel in 2013 (5e), 2014 (3e) als vorig jaar (7e) deed hij mee om de knikkers. Toch beseft de Pool dat hij uit een ander vaatje moet tappen, wil hij vijfvoudig winnaar Alejandro Valverde verslaan.

“Als je met hem naar de voet van de Muur van Huy rijdt, dan weet je dat het moeilijk zal worden. Hij is de enige renner die een dergelijke versnelling bergop heeft. Je moet de wedstrijd met andere woorden hard maken, door agressief te koersen om zodoende met meerdere teams Movistar onder druk proberen te zetten. Je kunt genoegen nemen met een tweede plaats, maar je kan ook proberen om de koers naar je hand te zetten. Het zal echter niet gemakkelijk worden, alles zal afhangen van de sterkte van zijn ploeg”, besluit Kwiatkowski.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
17 april 2018 18:33
Ik denk dat team Sky de kaart Henao gaat trekken en kwiatkowski en wellicht poels gaat gebruiken voor een vroege aanval, om zo Movistar onder druk te zetten
17 april 2018 18:58
Hopelijk lukt het iemand een keer Movistar te ontregelen ruim voor de muur.
17 april 2018 19:13
Wat te hard getraind waarschijnlijk. Na de ronde van Vlaanderen gelijk Baskenland er achteraan doen niet veel renners.
17 april 2018 19:34
Het zou leuk zijn als we veel aanvallen krijgen te zien. Met zijn allen de muur op rijden, kan altijd nog. Oorlog wil ik zien, hup Sky!
17 april 2018 19:43
Kwiatkowski, Bob Jungels en Ion Izagirre zou een bangelijke vlucht zijn maar dan is er naast Movistar nog UAE en BMC die er achter zullen rijden.
17 april 2018 21:09
De benzine van Kwiatsaki blijkt momenteel te weinig lood te bevatten om nog raak te kunnen schieten in de Waalse Pijl.
18 april 2018 05:09
Dan moeten de andere grote ploegen maar het lef hebben vroeg aan de koers te beginnen.Ik denk aan bv De Marchi bij BMC,Marczynski bij Lotto,Schachmann bij Quick Step.
Dus gewoon eens een andere tactiek,dan een half dozijn pro continentale renners te laten wegrijden,en in de finale in dienst van Movistar te rijden en de Muur te effenen voor El Imbatido.
18 april 2018 09:40
Wat lees ik tot mijn verbazing Sky heeft
andere ploegen nodig tegen Movistar.
Dat moet toch een grap zijn.
18 april 2018 10:11
Het zal sowieso moeilijk worden om Movistar, dat over een sterk collectief beschikt, er af te rijden voor de laatste bekiming van de Mur. Tom Poes, verzin een list.
18 april 2018 11:32
Het zwakke punt van Valverde is dat je hem kunt isoleren. Hij pakt dan niet meer vol over en bewaart zijn energie voor de laatste km. Daarom is hij ook nog nooit wereldkampioen geworden. Als je hem isoleert en iemand voorop krijgt ben je weg. Dus een harde wedstrijd maken als Sky om vervolgens met een paar subtoppers voorop te komen. Als de ploegen niet gaan samenwerken dan wint er maar één.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.