Kwiatkowski: ”Wil ervaring opdoen in Ardennenklassiekers”
dinsdag 16 april 2013 om 20:20

Kwiatkowski: ”Wil ervaring opdoen in Ardennenklassiekers”

Kwiatkowski Michal

foto: Sirotti

Michal Kwiatkowski is bezig aan een succesvolle voorjaarscampagne. In de schaduw van generatiegenoot Peter Sagan drukte het Poolse talent nadrukkelijk zijn stempel op achtereenvolgens Tirreno-Adriatico, de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. Ondanks zijn recente resultaten start Kwiatkowski zonder verwachtingen in de Ardennenklassiekers. ”Ik kom enkel om ervaring op te doen”, zo vertelt hij aan Cyclingnews.

De pas 22-jarige Pool kan inmiddels een puike uitslagenlijst voorleggen. Zijn ploeg Omega Pharma-Quickstep verlengde zijn contract intussen met twee jaar. Na zijn vierde stek van afgelopen zondag in de Gold Race heeft Kwiatkowski bewezen het klassieke werk aan te kunnen. ”Ik put zeker motivatie uit mijn optreden in de Gold Race.”

”Ik reed echter nog nooit een Ardennenklassieker uit, dus ik kom vooral om te leren”, aldus ‘Kwiatek’. ”Luik-Bastenaken-Luik moet me iets beter liggen vanwege de lange en gelijkmatige beklimmingen. De Muur van Hoei is wellicht wat meer voor de echte ‘punchers”’, blikt Kwiatkowski vooruit om de dag van morgen. ”We zullen zien hoe de koers zich ontwikkelt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.