La Course, Mont Ventoux, Prudential RideLonden, AG2R La Mondiale

maandag 16 juli 2018 om 20:00
La Course, Mont Ventoux, Prudential RideLonden, AG2R La Mondiale

foot: ASO

In de rubriek WielerFlits Kort bundelen wij het wielernieuws dat vandaag de site nog niet gehaald heeft. In deze aflevering zijn er onder andere berichten over Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen in La Course, een klimkoers op de Mont Ventoux, de Prudential RideLondon Classic en de stagiairs bij AG2R La Mondiale.

La Course

Morgen staat in Frankrijk de vijfde editie van La Course op het programma. Om 9:00 wordt in Annecy het startschot gegeven van een 112,5 kilometer lange wedstrijd, die de rensters over de
Col de Bluffy, de Côte de Saint-Jean-de-Sixt, de Col de Romme en de Col de la Colombière voert. De aankomst is net als bij de mannen na de top van Le Grand-Bornand. In totaal staan er veertien Nederlandse rensters op de startlijst.

Bij Boels-Dolmans is wereldkampioene Chantal Blaak een van de vijf rensters die direct na de Giro Rosa doorreist naar Frankrijk. “Ik denk dat er heel veel rensters een dubbel programma gaan rijden,” zegt Blaak op de site van haar ploeg. “Het is niet ideaal, maar het is niet anders met deze twee mooie wedstrijden zo kort op elkaar. Gelukkig zitten veel rensters in dezelfde situatie.” Anna van der Breggen is de zesde renster van de Nederlandse formatie.

Ook titelverdedigster Annemiek van Vleuten reist vanuit de door haar gewonnen Giro Rosa door naar Frankrijk. Zij tempert de verwachtingen. “Het gaat een rare wedstrijd worden nu het zo kort na de Giro Rosa volgt”, zegt zij op de site van haar ploeg Mitchelton-Scott. “Er zullen rensters zijn die daar niet hebben gereden en fris aan de start staan. Daarnaast heb je rensters zoals ik die er een zware koers van tien dagen op hebben zitten. Ik denk dat we daarom andere prestaties te zien krijgen dan dat we normaal gewend zijn. Er zit maar één dag tussen. Maar ik voel mij nog steeds goed en het zal fantastisch zijn om over een iconische beklimming als de Col de la Colombière te rijden.

WaowDeals staat zonder Marianne Vos aan de start, maar vertrouwt op Sabrina Stultiens. “Met zo’n rijtje bergen weten we zeker dat we een lastige wedstrijd tegemoet gaan. Op één van de bergen zal de groep uit elkaar gereden worden”, voorspelt ploegleider Jeroen Blijlevens. “Het is aan Sabrina Stultiens om te proberen erbij te zitten als de koers in een definitieve plooi wordt gelegd. Aan de rest van de ploeg de taak om haar goed af te zetten en zo lang mogelijk bij te staan”, legt hij uit.

La Course is live te volgen via Eurosport 1. De finish wordt verwacht tussen 12.45 en 13.15 uur.


Klimkoers op de Mont Ventoux

Volgens DirectVelo staat er in Frankrijk vanaf volgend jaar een nieuwe eendaagse klimkoers op de kalender. De Franstalige site meldt dat Marc Madiot in zijn functie als voorzitter van de Ligue Nationale de Cyclisme bekend heeft gemaakt dat de nieuwe wedstrijd volgend jaar deel uitmaakt van de Franse wielerkalender. De nieuwe koers zal worden betwist op de Mont Ventoux, de maandag na de laatste etappe van het Critérium du Dauphiné. De naam van de wedstrijd is momenteel nog niet bekend.


Prudential RideLondon-Surrey Classic presenteert deelnemende ploegen

Op de slotdag van de Tour de France staat in Groot-Brittanië de Prudential RideLondon-Surrey Classic op het programma. De eendaagse wedstrijd promoveerde vorig jaar naar de WorldTour. Destijds konden de Britten rekenen op veertien van de achttien ploegen van het hoogste niveau (WorldTour ploegen mogen ‘nieuwe‘ WorldTour koersen laten schieten, red.) aan de start, dit jaar zijn dat er twee meer. Alleen Movistar en Groupama-FDJ ontbreken in Londen. De laatste vier wildcards gaan naar Bardiani-CSF, CCC Sprandi Polkowice, Novo Nordisk en Sport Vlaanderen-Baloise.


Stagiairs bij AG2R La Mondiale

AG2R La Mondiale geeft drie renners de kans om dit najaar enkele wedstrijden bij de WorldTour-formatie te rijden. Volgens Direct Velo worden Nicolas Prodhomme en Clément Champoussin vanuit de opleidingsploeg Chambéry Cyclisme overgeheveld. Daarnaast wordt Geoffrey Bouchard aan de selectie toegevoegd. De 26-jarige Fransman werd dit jaar Frans kampioen bij de amateurs.

Dit artikel delen:

9 Reacties

josi 16 juli 2018 om 20:47

edit wf: bedankt, aangepast

simonvanderzee 16 juli 2018 om 21:19

Zo is dat, Josi !

Hoebele 16 juli 2018 om 21:53

La Course is geen eigen artikel / voorbeschouwing waard?

Lalsacien 16 juli 2018 om 22:16

@josi le Grand Bornand ligt niet echt in het dal….

Jacco van Stierop 16 juli 2018 om 22:27

Maar wel in een vallei: la vallée du Bouchet.
“op de top van Le Grand-Bornand.” is in ieder geval onzin.

wiebipedia 16 juli 2018 om 23:08

Klimkoers op de Mont Ventoux. Is dat net zoiets als wat ze in Oostenrijk organiseerden waar Fuglsang(?) geloof ik won?

Athos 16 juli 2018 om 23:23

@Hoebele: Blijkbaar niet. Volgens mij was er ook geen aparte voorbeschouwing op de Giro Rosa (wel voor de Tacx klimkoers Vaals o.i.d.). Wat mij betreft teleurstellend. Maar leuk dat in ieder geval La Course goed op tv wordt uitgezonden. Ben wel benieuwd naar strijd tussen Van Vleuten en Van der Breggen. Ik hoop op Van der Breggen, maar gezien de overmacht van Van Vleuten in de Giro is die toch de favoriet.

ChefSpijker 16 juli 2018 om 23:30

edit wf: bedankt, aangepast

AWestie 17 juli 2018 om 09:49

Weinig kort aan het La Course stukje idd. Waarom niet apart?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.