Laas wint slotrit Tour of Japan, García eindwinnaar
foto: Sirotti (archief)
zondag 27 mei 2018 om 08:55

Laas wint slotrit Tour of Japan, García eindwinnaar

Martin Laas heeft de laatste etappe van de Tour of Japan op zijn naam geschreven. De 24-jarige Est was Anthony Giacoppo en Airan Fernandez te snel af in een massasprint. Marcos García mag de eindoverwinning op zijn palmares bijschrijven.

Het peloton verreed vandaag de laatste rit van de Ronde van Japan door Tokyo. Na een aanloop van veertien kilometer volgde een lokale ronde van zeven kilometer, die veertien keer op het programma stond. In de massasprint die volgde toonde Laas zich der sterkste sprinter. Tijdens etappe vier was de coureur van Illuminate ook al dichtbij een zege. Hij moest toen alleen Raymond Kreder en landgenoot Mikhel Raim voor zich dulden.

García greep in etappe zes, naar Mount Fuji, de macht in de Japanse rittenkoers. Tijdens de slotrit zag hij zijn overwinning in het algemeen klassement niet meer in gevaar komen. Het is voor de Spanjaard zijn derde profzege. Hij wist vorig jaar ook al een rit in Japan te winnen.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2018 09:09
De nieuwe Kirsipuu
27 mei 2018 10:02
Inderdaad, is razendsnel maar komt geen vluchtheuvel over.
27 mei 2018 10:40
Estland heeft de toekomst met Laas en Raim. Laas is inderdaad sneller, maar Raim kan langer mee en is ook rap aan de meet.
27 mei 2018 11:53
@Patat
Vergeet Aksel Nommela niet. Die is op dit moment nog wel wat minder dan Laas en Raim, maar hij is ook een jaartje jonger. Jammer van hun nationaliteit. Als het bijvoorbeeld Belgen of Fransen waren, was het waarschijnlijk makkelijker voor ze om een stapje hogerop te komen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.