Laatste dag Van Aert in witte trui: “Bernal weegt twintig kilo minder”
foto: Cor Vos
donderdag 11 juli 2019 om 08:46

Laatste dag Van Aert in witte trui: “Bernal weegt twintig kilo minder”

Wout van Aert weet dat hij na de zesde etappe afscheid moet nemen van zijn jongerentrui in de Tour de France. De Belgische debutant mocht na een meer dan goede openingsweek vier keer op het podium verschijnen voor de witte trui. “Het heeft geen zin om hem nog langer te verdedigen”, doelt Van Aert op de trui.

De voorsprong van Van Aert, die momenteel nog tweede staat in het algemeen klassement, op Egan Bernal is 26 seconden. En dan ligt de finish op La Planche des Belles Filles, een Vogezenklim van eerste categorie. “Lastig. Niet meteen iets voor een renner van 78 kilogram. Bernal weegt er exact twintig minder, las ik. Dan weet je ’t wel. Zelfs al hang ik er in de slotkilometer nog aan, ben ik aan de finish nóg twee minuten achter hem. Een op voorhand verloren zaak dus”, zegt Van Aert tegen HLN.

Groene trui
De eerste week heeft Van Aert wel iets bijgebracht. “Ooit kan ik misschien meespelen voor groen. Nu nog niet, want daarvoor moet je 21 dagen lang in supervorm zijn. Je Tour goed kunnen indelen. Ook daar geef ik mezelf rustig de tijd voor”, vertelt de coureur van Jumbo-Visma. Voor Van Aert is de Tour nog alles behalve klaar. “Ik ben zeer tevreden met wat ik tot dusver heb gepresteerd. Dit is een droomscenario, in mijn eerste Tour. Maar tegelijk verlang ik toch naar meer. Van deze goeie benen moet ik profiteren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.