Lampaert (3e): “Het verliep perfect voor ons”
foto: Cor Vos
zondag 14 april 2019 om 18:25

Lampaert (3e): “Het verliep perfect voor ons”

In de persoon van Yves Lampaert had Deceuninck-Quick Step vandaag nog een tweede renner op het podium. De West-Vlaming reed een tactisch sterke wedstrijd en werd daarvoor beloond met een podiumplek.

Aanvankelijk maakte Lampaert voor het Bos van Wallers deel uit van een grote kopgroep. “Het was perfect dat we daar met twee zaten, Tim (Declercq, red) en ik. We zaten altijd in een goede positie. Toen reed Philippe weg. Sagan, Van Aert en ik reden er naartoe. Ook dat verliep voor ons perfect omdat ik het werk niet moest doen. We hebben toen onze voorsprong uitgebouwd. Op het laatste was Phil echt sterk. Ik ben supercontent met mijn derde plaats.”

Op de kasseistroken reed Lampaert een paar keer fors door. “Ik rij graag op kop op de stroken omdat je dan het beste zicht hebt en het minste risico neemt voor lekke banden of wielbreuken. Ik dacht: we kunnen maar beter de mannen achter ons onder druk zetten. Met twee renners in een kopgroep van zes konden wij het perfect uitspelen.”

Lampaert gunt het zijn kopman. “Dit is fantastisch voor Phil. Nog één monument en hij heeft ze allemaal. Het is een superkerel.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.