Lampaert ziet tweede Tourdeelname mogelijk aan zijn neus voorbij gaan

dinsdag 18 juni 2019 om 09:31
Lampaert ziet tweede Tourdeelname mogelijk aan zijn neus voorbij gaan

Yves Lampaert - foto: Cor Vos

Voor Yves Lampaert lijkt het voorlopig bij een Tourdeelname te blijven. Het Nieuwsblad meldt namelijk dat de uittredende Belgische kampioen dit jaar niet in de plannen van Deceuninck-Quick Step voor lijkt te komen voor La Grande Boucle.


Zeven van de acht posities in de Tourploeg van Deceuninck-Quick Step lijken ingevuld. Sprinter Elia Viviani, vrijbuiter Julian Alaphilippe en klassementsman Enric Mas moeten de speerpunten worden. De Belgische krant meldt dat Philippe Gilbert wordt ingezet als wegkapitein, terwijl Maxi Richeze en Michael Morkov de lead-out voor Viviani zullen verzorgen. Dries Devenyns is mee op voorspraak van Mas; de Oost-Vlaming moet voor de nodige ondersteuning zorgen in de bergritten.

De laatste plek zal naar een harde werker gaan. Gedurende de vlakke sprintetappes zal deze achtste man lang op kop moeten rijden om de vroege vlucht te controleren. De Deen Kasper Asgreen, die de voorbij maand blijk gaf van goede vorm, lijkt volgens Het Nieuwsblad de belangrijkste gegadigde voor deze plek in de selectie. Voor de 28-jarige Lampaert zou deelname aan de Vuelta a España in het verschiet liggen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.