Lampre-Merida contracteert Consonni, Ravasi en Ganna voor 2017
vrijdag 27 november 2015 om 14:24

Lampre-Merida contracteert Consonni, Ravasi en Ganna voor 2017

Hoewel Lampre-Merida voor komend seizoen nog altijd ‘maar’ 24 renners onder contract heeft staan, is de Italiaanse formatie al hard bezig met de selectie voor 2017. De ploeg bevestigt aan WielerFlits dat Simone Consonni, Edward Ravasi en Filippo Ganna vanaf dan twee jaar hebben getekend.

Drie grote Italiaanse talenten
Met de komst van de drie Italianen is Lampre-Merida opnieuw verzekerd van een aantal grotere talenten uit het Italiaanse beloftencircuit. Consonni (21) is op dit moment misschien wel het grootste mondiale sprinttalent bij de beloften. Hij won dit jaar de vlakke Franse eendagskoers La Côte Picarde, onderdeel van de UCI Nations Cup U23. Daarnaast pakte de renner van opleidingsploeg Colpack zilver tijdens de wegwedstrijd voor beloften op het WK in Richmond, een medaille die hij ook behaalde tijdens het jongste EK Baanwielrennen op de afvalkoers.

Consonni na het WK voor beloften in Richmond - Foto: Sirotti

Consonni na het WK voor beloften in Richmond – Foto: Sirotti

Ravasi (21) is iemand die vooral bergop goed uit de voeten kan. Hij werd in 2014 vierde in het eindklassement van de loodzware beloftenkoers Giro Ciclisto della Valle d’Aosta-Mont Blanc, terwijl hij daar dit jaar – mede door een slechte dag – negentiende werd. Het voorbije seizoen werd hij ook vierde in de Tour of Croatia, achter Maciej Paterski, LottoNL-Jumbo-aanwinst Primož Roglič en Sylwester Szmyd. Tijdens de Tour de l’Avenir gaf hij in de zware slotrit op, toen hij 22ste stond in het algemeen klassement. In het najaar was hij ook al als stagiair actief voor Lampre-Merida, net als Ganna.

Laatstgenoemde (19) is nog maar eerstejaars belofte en een erg sterke tijdrijder. Zo liet hij in Chrono Champenois Masculin International (1.2) Europees kampioen tijdrijden Steven Lammertink een minuut en twintig seconden achter zich. Op het WK tijdrijden voor beloften viel hij met een dertiende plek echter ietwat tegen. “Ravasi, Consonni en Ganna versterken het team in 2017 als neo-profs. Daarvoor krijgen ze waarschijnlijk ook nog de kans om te wennen aan het niveau door in 2016 een interessant aantal koersen te rijden als stagiairs”, laat de woorvoerder van het team weten.

Smal selectiebestand
De fuchsia-roze formatie van teammanager Brent Copeland heeft al een goede slag geslagen wat betreft talenten voor komend seizoen. De beloftevolle Slovenen Matej Mohorič en Marko Kump komen de ploeg versterken, evenals Louis Meintjes en Simone Petilli; beiden grote talenten voor het rondewerk. Ook Yukiya Arashiro is nieuw in 2016. Toch is het teamrooster voor Lampre-Merida tot op heden nog vrij smal, met slechts 24 renners. Dit is één meer dan het minimum aantal door de UCI voorgeschreven renners voor een WorldTour-team. Woensdag kreeg de Italiaanse ploeg groen licht van de licentiecommissie om ook komend seizoen op het hoogste niveau te acteren.

Van 30 november tot en met 3 december verblijft Lampre-Merida in Darfo Boaria Terme voor de eerste teammeeting voorafgaand aan het seizoen 2016. “Daar zullen 21 van onze renners zijn, inclusief de nieuwe renners, exclusief Chun Kai Feng en Tsgabu Grmay. Woensdag kregen we de bevestiging dat we voor komend seizoen een WorldTour-licentie hebben gekregen. Nu gaan we – volgens de regels van de UCI – de contracten van alle renners in werking zetten, wat het selectiebestand op 23 renners brengt. Binnenkort zullen we persberichten versturen wanneer de renners deze verbintenissen hebben ondertekend. Ondertussen evalueren het teammanagement en de technische staf of er extra renners nodig zijn en wij in de mogelijkheid zijn om coureurs te contracteren die een plaats binnen ons team verdienen”, luidt het devies vanuit Lampre-Merida.

Grmay verlengt bij Lampre-Merida - Foto: Sirotti

Grmay verlengt bij Lampre-Merida – Foto: Sirotti

Dat laatste bleek inmiddels nodig: vrijdag maakte Lampre-Merida bekend dat de 21-jarige Federico Zurlo overkomt van UnitedHealthcare; hij tekent voor twee jaar. Met Zurlo erbij komt de selectie komend seizoen uit op 24 renners, al is niet bekend of de nieuwe aanwinst zich al bij de teammeeting in Darfo Boaria Terme voegt. De voorbije weken hebben de Italianen al een aantal contracten verlengd. Matteo Bono en Manuele Mori (die laatste hoorde vorige week nog een jaar en acht maanden cel tegen zich eisen in de Mantova-zaak) tekenden bij tot respectievelijk 2017 en 2016, terwijl ook Taiwanees kampioen Chun Kai Feng en Ethiopisch kampioen Tsgabu Grmay woensdag en donderdag hoorden dat zij nog een jaar mogen blijven. De Ethiopiër wegens ‘zijn vriendelijkheid, zijn beleefdheid en zijn wil om zijn wielervaardigheden te verbeteren’. Waarschijnlijk volgen er op korte termijn dus meer contractverlengingen, al doen ook mogelijk aanwinsten de ronde.

Zes renners vertrekken
Daarnaast telt de Italiaanse ploeg zes mannen die volgend jaar elders koersen. Nelson Oliveiro (Movistar), Maximiliano Richeze (Etixx-Quick-Step), Rubén Plaza (Orica-GreenEDGE), Rafael Valls (Lotto Soudal) en José Serpa (Orgullo Antiqueño) hadden ook een aflopend contract, maar wisten dat al om te zetten naar een nieuwe verbintenis bij een andere ploeg. Dat laatste is Filippo Pozzato nog niet gelukt. Hij heeft nog altijd geen overeenkoms ondertekend voor 2016. De flamboyante Italiaan komt echter wel in actie tijdens de Zesdaagse van Rotterdam, waar Pippo koppelt met Jens Mouris. Donderdag was de winnaar van Milaan-San Remo 2006 overigens aan het trainen met een viertal renners van Skydive Dubai-Al Ahli, waar hij hen middels een foto bedankte voor de ‘gastvrijheid‘.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
27 november 2015 14:54
Misschien kunnen ze Rick Flens nog gebruiken voor komend seizoen?
27 november 2015 17:42
Ik vind een 13e plek op het WK tijdrijden U23 als eerstejaars belofte zeker niet tegenvallend, vooral als je kijkt naar de omstandigheden en de resultaten van de renners die in zijn golf startten.
27 november 2015 19:09
Grmay mag dan ook vriendelijk en beleefd zijn, hij reed ook gewoon goede resultaten. Ik hoop eerder dat Xu en Feng een beetje vriendelijk en beleefd zijn, en vooral ook dat ze hun wielervaardigheden een beetje willen ontwikkelen.
27 november 2015 21:04
over verjonging gesproken, Lampre richt zich op de toekomst, mooi
28 november 2015 00:10
Ik weet niet hoe ik het zou vinden als de twee hoofdredenen voor mijn contractverlenging zouden zijn dat ik vriendelijk en beleefd was.
28 november 2015 15:58
In mijn beroep kan dat een reden zijn. Maar in het wielrennen lijkt het mij overbodig alhoewel in Intervieuws ofzo.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.