Lampre-Merida polst Contador voor volgend seizoen
Foto: Sirotti
dinsdag 3 mei 2016 om 15:36

Lampre-Merida polst Contador voor volgend seizoen

Nu Alberto Contador is teruggekomen op zijn aanvankelijke besluit om komende winter te stoppen, rijst de vraag voor welke ploeg hij volgend seizoen rijdt. Als het aan Lampre-Merida ligt, zal dat zijn in Italiaanse loondienst.

“We hebben al wat contact met hem gehad”, vertelt teammanager Giuseppe Saronni van Lampre-Merida aan Gazzetta dello Sport. “Wie is er nu niet geïnteresseerd in zo’n renner? Het zal zeker niet makkelijk worden, maar we kunnen het op zijn minst proberen.”

Contador rijdt momenteel voor Tinkoff, waar de hoofdsponsor stopt aan het eind van het seizoen. De 33-jarige Spanjaard vertelde vorige maand dat hij alle opties open houdt. “Ik had al contacten met andere ploegen en misschien kan ik wel mijn eigen team uit de grond stampen. Kijk, er beweegt zoveel maar er is nog niets concreets. Ik wil me nu verder concentreren op de komende Tour de France.”

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
3 mei 2016 15:43
Hij zou in ieder geval voor een team moeten gaan dat Sky, qua kwaliteit, kan evenaren. Bij Lampre zitten te weinig toprenners om hem te ondersteunen, met name in het hooggebergte. Of Meintjes en anderen moet heel veel progressie maken dit jaar.
3 mei 2016 15:45
Contador gaat in zijn eigen team rijden... Dat is bijna zeker als er een overeenkomst is met een groot sponsor.
3 mei 2016 15:45
Hoogst onwaarschijnlijk dat Contador voor Lampre zou kiezen. Gaat Costa daar trouwens weg na dit jaar?
3 mei 2016 15:54
Dacht dat Patrick ook al meerdere malen aan zijn mouw getrokken heeft
3 mei 2016 16:08
Lampre lijkt wel wel vaker iets te roepen, ook Nibali wilden ze eerst aantrekken. Of zouden ze daar volgend seizoen een grote berg geld hebben liggen?
3 mei 2016 16:24
Lampre zou een leuk team zijn, maar dan moeten ze wel een paar knechten erbij halen want die hebben ze er niet echt rondlopen.
Ik denk niet dat Contador de poespas van een eigen team volgend seizoen al op zijn schouder zal halen. Ik neem aan dat hij dit pas na het stoppen van zijn actieve carrière gaat doen.

Hoop dat hij niet naar een team uit Bahrein ofzo zal gaan, hij zal niet gratis gaan rondrijden maar het is geen echte geldwolf die voor het geld zal kiezen, hij heeft ook al eens ingeleverd om niet van team te hoeven wisselen dus.
3 mei 2016 16:28
Dat gaat Contador natuurlijk nooit doen. Die wil de beste begeleiding, en die heb je zeker niet bij Lampre.
3 mei 2016 16:32
Ik zie mogelijkheden voor Alonso ;-)
3 mei 2016 16:40
Denk eerder dat Contador voor Cannondale of Katusha kiest! Hoewel Lampre heel leuk zal zijn, maar verwacht het niet.

Lampre had vorig jaar gewoon Thomas Dekker moeten halen. Was een echte aanvulling geweest en behoorlijk goedkoop
3 mei 2016 16:43
Contador, buiten zijn eigen kopmanschap om, als een soort van 'mentor' van alle leuke jonkies daar. Ik zie het wel zitten :)
3 mei 2016 17:24
Contador naar Dimension Data! met anton en siutou en cummings o.a. als knechten. Ach je kan alles gaan roepen, ik zie het wel waar het op uit komt, waar hij ook zal rijden het is een meerwaarde voor de sport m.i. Ook als hij solo in een koers zou fietsen trouwens
3 mei 2016 17:37
@NME
Katusha wil met Zakarin de toekomst in. Die ploeg gaat echt geen bakken met geld uitgeven voor nog een Spaanse ronderenner.

Ik heb Katusha ook nog nooit kunnen betrappen op dergelijke aankopen. Die werven alleen jong talent/goede subtoppers aan. Of renners die kunnen doorgroeien naar het kopmanschap.
3 mei 2016 17:38
@Purito

Hoezo heeft Contador de beste begeleiding nodig? Die rijdt gewoon zijn eigen koers ongeacht wie er bij hem in het team zitten.

Was hij het niet die ooit elke avond apart aan een tafeltje in het rennershotel aan het avondeten zat terwijl al zijn ploegmaten aanschurkten tegen wat men destijds de baas noemde? De stalorders totaal negerend heeft hij volgens mij nog een fijn resultaat geboekt in die rittenkoers.
3 mei 2016 18:10
Contador neemt zijn gehele eigen begeleiding mee, evenals iemand als Nibali, daar moet je als ploeg maar net zin in hebben. Katuscha heeft met Zakarin als het even meezit goud in handen, waar heb je dan Contador en hele polonaise er achteraan voor nodig.
3 mei 2016 18:20
@Jacco van Stierop
Ik denk dat Contador ook schijtziek wordt van het feit dat hij telkens te weinig mannetjes heeft in de finale van een bergrit. Net als Sagan een te zwakke ploeg heeft voor zijn koersen.

Uiteraard kan Contador het alleen. Maar een beetje meer hulp is zelfs voor Contador een fijn gegeven.
3 mei 2016 18:37
Contador neemt naast zijn begeleiding waarschijnlijk ook wat sherpa's mee....
3 mei 2016 20:00
@vanuit de kantlijn, Inderdaad die wil zijn eigen helpers, en bij Lampre is dat geen probleem, getuige bijvoorbeeld broertje Costa.
3 mei 2016 20:48
Er worden hier een aantal onwaarheden verspreid.

1.Contador neemt echt geen 10 man mee zoals onze goede vriend Nibali.
2.Hij zit helemaal niet vaak alleen in een finale, daarbij hebben ze Trofimov als extra knecht gehaald. In de laatste bergetappen van het Baskenland zat hij toevallig een keer alleen ja.
3.Lampre heeft een hele behoorlijke begeleiding, ze hebben zat goede jonge renners die altijd uitgroeien tot geweldige renners.
3 mei 2016 20:59
@Johnny: punt 1 en 2 vind ik prima, punt 3 helemaal niet. Als één team nooit talenten door laat breken is het Lampre wel. Maar goed, dat heeft Contador ook niet nodig. Die weet zelf ook wel hoe hij in vorm kan komen.
3 mei 2016 21:17
Er zijn weinig ploegen die hem kunnen betalen. Hij neemt specialized mee als sponsor dus ik zie van de huidige worldtourploegen Etixx en Astana als enige opties buiten Tinkov om.
3 mei 2016 22:47
En Sagan neem Specialized ook mee?
3 mei 2016 22:54
Misschien wat voor Wanty?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.