Lance Armstrong: “Ik denk dat Steven Kruijswijk de Tour wint”
foto: Cor Vos
maandag 22 juli 2019 om 16:40

Lance Armstrong: “Ik denk dat Steven Kruijswijk de Tour wint”

Lance Armstrong voorspelt dat Steven Kruijswijk de Tour de France gaat winnen. De Amerikaan, die na zijn dopingbekentenis zeven Tourzeges kwijtraakte, heeft dat gezegd in zijn podcast The Move. De kopman van Jumbo-Visma staat met nog zes ritten te gaan op de derde plaats in het klassement.

Armstrong vindt dat Kruijswijk aan de ene kant wel onder de radar blijft, en aan de andere kant ook weer niet. “Hij heeft nog geen gedurfde of buitensporige aanvallen geplaatst, maar zijn ploeg is zeker niet onzichtbaar. Zij controleren de koers”, aldus de inmiddels 47-jarige Armstrong.

Onderschat
George Hincapie, een vaste gast in de podcast van Armstrong, gaat mee met zijn vroegere ploeggenoot. “Hij heeft er de ploeg voor”, zegt Hincapie. Laurens De Plus en George Bennett waren in de Pyreneeën belangrijk voor Kruijswijk. “Hij heeft aantoonbaar de beste klimploeg in de finale van de koers. Ze hadden het tot nu toe tactisch wat anders kunnen spelen, maar je moet hem niet uitsluiten.”

Tejay van Garderen was te gast en hij kent Kruijswijk nog uit zijn beloftentijd bij de Rabobank Development ploeg. “Ik heb altijd gezien dat hij een megatalent is”, vertelt Van Garderen, die vroeg deze Tour moest afstappen met een gebroken hand. “Hij wordt onderschat en daarom wordt niet zoveel over hem gesproken als over de andere favorieten. Hij heeft een langzamere start gehad en ik denk dat hij nu staat waar hij hoort te staan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.