Lance Armstrong verdient miljoenen met Uber: “Heeft mijn familie gered”

vrijdag 7 december 2018 om 10:29

Lance Armstrong heeft tien jaar geleden fors in taxi-service Uber geïnvesteerd. De totale investering van honderdduizend dollar is inmiddels tientallen miljoenen waard, zegt hij in een interview met CNBC. “Het heeft mijn familie gered.”


Armstrong verloor vanwege zijn dopingbekentenis tientallen miljoenen dollars door misgelopen sponsordeals. De schikkingen en rechtszaken kostten hem naar eigen zeggen 111 miljoen dollar. Lange tijd dreigde hij daarbovenop nog een schadeclaim van honderd miljoen dollar te moeten betalen aan de Amerikaanse federale overheid. In april schikte hij die rechtszaak voor vijf miljoen dollar.

Wat de exacte waarde van zijn aandelenpakket in Uber is, wil hij niet onthullen. Dertig, veertig, vijftig miljoen? “Het is heel erg veel. Het is te goed om te waar te zijn”, blijft Armstrong cryptisch. Toen hij tien jaar geleden de investering deed, wist hij niet eens wat Uber was.

De 47-jarige Texaan investeerde een ton in de investeringsmaatschappij Lowercase Capital van de inmiddels puissant rijke investeerder Chris Sacca. “Ik dacht dat hij aandelen van Twitter opkocht van werknemers en oud-werknemers, maar de grootste investering van het Lowercase fonds was in Uber.” Ten tijde van Armstrongs investering was de waarde van Uber zo’n 3,7 miljoen dollar. Inmiddels wordt de taxi-service gewaardeerd op honderdtwintig miljard dollar.

In het gesprek met CNBC, dat zijn eerste interview in de Verenigde Staten is sinds zijn dopingbekentenis bij Oprah Winfrey in 2013, wordt ook duidelijk dat hij een eigen investeringsfonds aan het opzetten is met de focus op sport en voeding.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.