Landa begint als thuisfavoriet aan de Ronde van het Baskenland
foto: Cor Vos
vrijdag 5 april 2019 om 13:02

Landa begint als thuisfavoriet aan de Ronde van het Baskenland

Het is Mikel Landa gelukt: de 29-jarige klimmer is op tijd fit voor ‘zijn’ Ronde van het Baskenland. De nummer twee van vorig jaar is de absolute kopman binnen Movistar, dat verder bestaat uit sterke knechten.

Landa begon het seizoen nog op de slechtst mogelijk manier, namelijk met een sleutelbeenbreuk in de Trofeo Ses Salines. De Bask maakte zijn rentree in Milaan-San Remo, een koers die hij ook wist uit te rijden. Vervolgens maakte hij zijn opwachting in de Settimana Internazionale Coppi en Bartali.

In die laatste wedstrijd wist Landa zelfs al een etappe te winnen. In het klassement moest hij genoegen nemen met plaats vier. Het is de vraag of hij ook al op WorldTour-niveau kan schitteren. Movistar heeft echter wel vertrouwen in de sierlijke klimmer, aangezien hij – waarschijnlijk – de enige kopman is.

Geen Valverde en Quintana 
Oud-winnaars Alejandro Valverde en Nairo Quintana schitteren door afwezigheid. De wereldkampioen geeft de voorkeur aan de Ronde van Vlaanderen, terwijl de Colombiaan kiest voor een korte rustperiode. Wie wél van de partij zijn? Andrey Amador, Winner Anacona, Rubén Fernández, Antonio Pedrero, José Joaquin Rojas en Carlos Verona.

Winner Anacona moet bergop een rol kunnen spelen – foto: Cor Vos

Selectie flag-es Movistar voor flag-es Ronde van het Baskenland (8-13 april)
flag-cr Andrey Amador
flag-co Winner Anacona
flag-es Rubén Fernández
flag-es Mikel Landa
flag-es Antonio Pedrero
flag-es José Joaquin Rojas
flag-es Carlos Verona

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.