Landa begint met vertrouwen aan de Giro: “Ik voel me erg goed”
foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2019 om 19:10

Landa begint met vertrouwen aan de Giro: “Ik voel me erg goed”

Hij begint niet als topfavoriet aan de Giro d’Italia, maar Mikel Landa kan in de schaduw van Primož Roglič, Tom Dumoulin en Simon Yates wellicht verrassen. “Ik voel me heel erg goed”, zo geeft de klimmer aan in een persbericht. “Ik kende een perfecte voorbereiding.”

De 29-jarige Landa heeft een moeilijke periode achter de rug, maar inmiddels is de Spanjaard bezig aan een goede periode. Zo wist hij top-10 te rijden in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali, de Ronde van het Baskenland én Luik-Bastenaken-Luik. “Het gevoel was ook heel erg goed”, aldus Landa.

Landa begint dus in topvorm aan zijn vierde Giro. Twee jaar geleden wist hij nog het bergklassement te winnen, terwijl hij in 2015 als nummer drie op het eindpodium stond. Wat kunnen we dit jaar verwachten van de sierlijke klimmer? “Ik ga de komende weken alles geven”, houdt hij zich op de vlakte.

Simon Yates 
“De individuele tijdrit in San Marino zal zeer belangrijk worden, net als de passage door de Alpen en de slotweek in de Dolomieten. De derde en laatste week is echt angstaanjagend”, aldus Landa, die ook nog zijn tegenstanders taxeert. “Uiteraard zijn Roglič en Dumoulin grote favorieten, maar vergeet ook Vincenzo Nibali niet.”

“Maar ik kijk vooral naar Simon Yates. Hij was vorig jaar al dichtbij de eindzege, waarna hij de Vuelta a España won. Het is een moedige coureur die al een grote ronde op zijn naam heeft geschreven.” Eerder tipte Nibali ook al Yates als mogelijke Girowinnaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.