Landa draagt zege op aan Scarponi: “Hij is altijd met ons”
foto: LaPresse/Fabio Ferrari
zaterdag 10 maart 2018 om 18:25

Landa draagt zege op aan Scarponi: “Hij is altijd met ons”

Een geëmotioneerde Mikel Landa droeg zijn overwinning in de vierde etappe van de Tirreno-Adriatico op aan Michele Scarponi, die vorig jaar overleed na een aanrijding. Vandaag finishte de bergetappe in de omgeving waar Scarponi woonde. Op de website van Movistar zegt Landa: “We zullen hem altijd herinneren en hij is altijd met ons.”

Verder was de Bask tevreden met zijn overwinning, die hij dankte aan perfect ploegenspel en zijn huidige vormpeil: “Het team heeft Rosón en mij de hele dag uit de wind gehouden en op de slotklim was het ideaal; ik kon daardoor aanvallen met het idee dat we Rosón nog achter de hand hadden voor de sprint. Ik wist van tevoren al dat ik in een goede staat verkeerde, maar een overwinning voor de nieuwe ploeg is een fijne bevestiging.”

Met het klassement is Landa nog niet al te veel bezig. Momenteel staat hij daarin op een vierde plaats met een achterstand van twintig seconden op leider Caruso: “We zullen voor het klassement blijven strijden, maar de Tirreno is nog lang en we zullen het van dag tot dag moeten bekijken.”

Morgen wacht de renners opnieuw een lastige dag, met daarin een aantal steile klimmetjes. De finish is gesitueerd in Filottrano, de plaats waar Scarponi woonde en waar hij werd aangereden vorig jaar.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
10 maart 2018 18:53
Grappig die foto, lijkt net alsof Bennet hier 2e wordt.
Geen spoor van Majka te bekennen.
10 maart 2018 18:56
De Tirreno is nog lang? lol. Echt....dat soort PR-priet praat is lachwekkend.
10 maart 2018 19:04
Altijd dat opdragen, kleine collecte onder de renners en morgen even langs bij de weduwe zet meer zoden aan de dijk en blijft altijd bij van beider kant.
10 maart 2018 19:09
Veel anders kan hij toch ook niet roepen. Het hoort er nu eenmaal bij.
10 maart 2018 19:09
“Het team heeft Róson en ik de hele dag uit de wind gehouden...”
?
10 maart 2018 19:20
@jacco
?
10 maart 2018 19:35
Heeft Roson en MIJ uit de wind gehouden
10 maart 2018 20:27
@schipperaar je wordt de nieuwe RV zo langzamerhand. Jammer.

Dat opdragen is allemaal vrijwillig en extra. Dat jij hier even gaat lopen dicteren wat zijn oude makkers ter nagedachtenis wel of niet moeten gaan doen is komisch en sneu tegelijk.

Mooie zege van Landa en een sterke Majka zo na zijn val. Bennett ook weer vorm hervonden, top!
10 maart 2018 20:51
@vas
Opdragen kost niks en makkers zijn zeldzaam in het peleton mocht je ooit van Teun van Vliet hebben gehoord.
Er kwam er een langs op zijn bijna sterfbed, iemand die ooit schitterde in de Giro, de rest had het te druk blijkbaar, idd sneu, niet komisch.
10 maart 2018 20:57
Ik vind dat schippie best een punt heeft. Zou er een aansprekende renner te vinden zijn die daar in de buurt is, morgen niet meer hoeft te fietsen en door enkelen wellicht als een soort patron beschouwd wordt? Zo ja, zo iemand zou best het initiatief kunnen nemen.
10 maart 2018 21:14
Dank je jong, moest bijna huilen zonder gekheid. Breukink was de enige waar Teun wonderbaarlijk overleefde, al was het een kasplantje daarna. Groots en slimme renner met een groot hart en verantwoording.
Had ik meegereden was ik lasagna gaan maken morgen in huize Scarponi en haar laten vertellen urenlang zonder tussenbeide te komen of toch?
10 maart 2018 21:22
Hoewel we natuurlijk niet weten wat Landa naast het gebaar doet of heeft gedaan (wellicht heeft ie net als Valverde ook zijn prijzengeld gegeven of een persoonlijk gebaar gemaakt), een gebaar voor de bühne blijft mooi, maar zet idd verder geen zoden aan de dijk.
11 maart 2018 10:22
Alsof die weduwe geld en collectes of lasagne nodig heeft. Scarponi moet goed verdient hebben en zou komendejaren stoppen dus als ze een beetje verstandig waren zat jet financieel voor de komende jaren al on orde.
Bovendien was Scarponi waarschijnlijk zeer veel van huis dus zn vrouw moest daarvoor de boel ook vaak alleen runnen. Heeft waarschijnlijk zelf een vangnet, het gaat niet om iemand van 70 he.
Juist wat waardering van oud collega's is het beste wat nog toegevoegd kan worden
11 maart 2018 11:00
Altruïsme is een bitch. Als er wel of geen renners zijn die de Weduwe Scarponi ondersteunen, of dat hebben aangeboden. Wordt het er dan beter van en worden zij een beter mens als ze dat in de media/na een overwinning uitsmeren?
Zo een zege opdragen is natuurlijk lekker gratis, lekker makkelijk en een leuk gebaar (dat ook nog eens de weduwe niet belast met "iets" te moeten), maar er is niemand die zegt dat het hele verhaal is. Geen idee of Landa indrukwekkender dan dat is?

En het is natuurlijk geen moeten. Respect moet je verdienen en blijkbaar heeft Scarponi een boel respect verdiend bij zijn collega's. Maar er is geen enkele verplichting voor een "slechts" collega om maar iets te moeten doen tov de familie Scarponi.
Zou persoonlijk ook niet zitten te wachten op de collega's van mijn partner.
11 maart 2018 13:06
Als Landa niets had gezegd had er ook geen oergebrul op WF losgebarsten.....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.