Landa: “Ik hoop mijn podiumplaats te verdedigen”

zondag 2 juni 2019 om 09:10
Landa: “Ik hoop mijn podiumplaats te verdedigen”

foto: Cor Vos

Mikel Landa wilde zo graag een etappe winnen in deze Giro d’Italia, maar de klimmer kwam net tekort in de laatste bergetappe naar de top van de Monte Avena. De Spanjaard wist echter wel Primož Roglič van het (voorlopige) podium te stoten. “Ik hoop met mijn huidige vorm stand te houden in de tijdrit”, zo vertelt Landa aan Velopro.fr.


Landa hoopte in de laatste bergetappe nog een dubbelslag te slaan. De sierlijke klimmer wilde niet alleen een podiumplaats veiligstellen, hij mikte ook op de – nog ontbrekende – ritzege. De 29-jarige renner kon in de finale rekenen op een heuse luxeknecht: rozetruidrager en aanstaande Girowinnaar Richard Carapaz.

Landa begon daardoor in een uitstekende positie aan de laatste kilometer, maar hij werd in de eindsprint gevloerd door zijn Baskische collega Pello Bilbao. “Het is jammer dat ik niet kon winnen, gezien het harde werken van Richie“, aldus een teleurgestelde Landa, die wel naar de derde plaats wist te wippen.

Het verschil tussen beide kemphanen: 23 seconden
Het verschil tussen Landa en Roglič is – nu de Sloveen tien seconden tijdstraf heeft gekregen – 23 tellen in het voordeel van de renner van Movistar. Dat is normaal gesproken te weinig voor een tijdrit van zestien kilometer, ware het niet dat Roglič al ruim één week op zijn tandvlees rijdt.

“Ik ben blij dat ik nu virtueel op het podium sta. Op papier is mijn voorsprong niet groot genoeg, maar ik hoop met mijn huidige vorm toch stand te houden.” Landa begint om 16.40 uur aan zijn tijdrit, terwijl grote concurrent Roglič drie minuten eerder van start gaat.


Giro 2019: Voorbeschouwing slottijdrit naar Verona

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.