Landa biedt excuses aan voor idioot-uitspraak over Yates

dinsdag 14 mei 2019 om 23:00
Landa biedt excuses aan voor idioot-uitspraak over Yates

foto: Cor Vos

Update

Het is nog niet de Giro van Mikel Landa. De Spanjaard verloor opnieuw kostbare tijd, aangezien hij een van de slachtoffers was van een tweede valpartij. Na afloop was de Baskische klimmer razend op Simon Yates. “Wat een idioot!”, briest Landa. “Hij rijdt als een gek. Door hem val ik op een rotonde.”

Landa viel op zijn linkerheup en -arm. Hij verloor uiteindelijk ruim veertig seconden op klassementsleider Primož Roglič, waardoor hij al op bijna twee minuten staat in het klassement. “Door Yates verlies ik vandaag tijd”, aldus de renner van Movistar aan AS.

Gelukkig voor Landa lijkt de schade mee te vallen. “Ik voorzie geen problemen, maar het is balen dat ik opnieuw tijd verlies. Nu sta ik op bijna twee minuten van Roglič. Het is echt balen, omdat dit door iemand anders komt. Dit is zeker niet het gewenste begin. Sterker nog: ik voel me slecht.”

Overigens was het niet alleen maar kommer en kwel voor zijn ploeg Movistar, aangezien Richard Carapaz de etappe won. “Toch nog iemand die kan juichen vandaag”, aldus Landa. De valpartij van Landa was overigens niet in beeld.


Update 23.00 uur

Mikel Landa heeft spijt van zijn uitspraken na de etappe over Simon Yates. Dat liet de Spanjaard weten via social media. “Mijn excuses aan alle fans en vooral Simon Yates. Een paar woorden zijn uit de context getrokken”, schrijft Landa. Zijn Britse concurrent reageerde daar gevat op: “Geen probleem, ik begrijp hoe het is om zoiets te zeggen in het heetst van de strijd.”

Met deze uitwisseling van berichten lijkt de koude uit de lucht. Beide kemphanen zullen verder elkaar bestrijden op de fiets.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair