Landa: “Kans bij Bahrain McLaren komt op het juiste moment”

donderdag 5 december 2019 om 09:44
Landa: “Kans bij Bahrain McLaren komt op het juiste moment”

foto: Cor Vos (archief)

Mikel Landa denkt dat hij op tijd de transfer heeft gemaakt van Movistar naar Bahrain McLaren, zoals de ploeg vanaf volgend jaar gaat heten. De Bask heeft daar eindelijk het kopmanschap te pakken. “Deze kans komt op het juiste moment. Ik ben 30 jaar, heb de ervaring en kom bij een ambitieuze ploeg”, zegt hij tegen Tuttobiciweb.

Na enkele jaren op het tweede plan bij Team Sky en Movistar krijgt Landa in 2020 de rol van vooruitgeschoven pion. Wel neemt hij veel ervaring mee van de kopmannen met wie hij eerder koerste. “Van Samuel Sánchez toen ik bij Euskaltel reed, tot Alejandro Valverde bij Movistar. Van Vincenzo Nibali leerde ik dat elke dag een nieuwe kans was en van Chris Froome dat je parcoursen bijna maniakaal kan bestuderen”, zegt Landa.

‘Bernal is niet onverslaanbaar’
Landa heeft de beste herinnering aan zijn vierde plaats in de Tour de France van 2017, toen hij het eindpodium op slechts één seconde misliep. Toch wordt vaak gezegd dat zijn tijdrit te slecht is voor een goed klassement. “Dan zeg ik alleen de naam Richard Carapaz”, reageert hij. “Als hij erin slaagt om de Giro te winnen, dan betekent het dat wij als klimmers niet moeten opgeven.”

De Baskische klimmer is niet bang voor een mogelijke heerschappij van Egan Bernal. “Hij is niet onverslaanbaar, maar wel heel compleet. Hij is buitengewoon goed bergop, vooral op hoogte. Daarnaast heeft hij wel een goede tijdrit”, beschrijft Landa. “Dat McLaren nu bij ons betrokken wordt, kan een extra wapen zijn. Ik ga de komende weken meerdere tests in de windtunnel doen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair