Landa kiest voor Ronde van Asturië in aanloop naar de Giro d’Italia
foto: Cor Vos
dinsdag 30 april 2019 om 16:26

Landa kiest voor Ronde van Asturië in aanloop naar de Giro d’Italia

Mikel Landa zal binnenkort aan de start staan van de Giro d’Italia, maar de Baskische klimmer zal in de Ronde van Asturië (3-5 mei) de puntjes op de i zetten. De kopman van Movistar brak in januari nog zijn sleutelbeen, waardoor hij moest kiezen voor een alternatieve voorbereiding op de Italiaanse ronde.

De 29-jarige Landa begon zijn seizoen op de slechtst mogelijke manier, aangezien hij in de Trofeo Ses Salines ten val kwam. De klimmer moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis van Palma, waar een sleutelbeenbreuk werd geconstateerd. Een flinke tegenvaller voor Landa, die hierdoor moest passen voor Tirreno-Adriatico.

Landa is echter weer fit, wat hij liet zien in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali en de Ronde van het Baskenland. In beide rittenkoersen wist hij top-10 te rijden. Maar de ronderenner maakte vooral indruk in Luik-Bastenaken-Luik, door na een zware koers als zevende te finishen.

Extra kilometers 
Voor Landa was het zijn eerste top 10-notering in een monument. Toch wil de renner nog wat extra kilometers afwerken met het oog op de Giro d’Italia, zijn eerste echte hoofddoel van dit seizoen. De Spanjaard zal dan ook starten in de Ronde van Asturië, die vorig jaar nog werd gewonnen door ploeggenoot Richard Carapaz.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.