Landa onder de indruk van Pinot: “Hij doet het geweldig”
foto: Cor Vos
zondag 14 juli 2019 om 11:51

Landa onder de indruk van Pinot: “Hij doet het geweldig”

Waar Vincenzo Nibali veel tijd verloor onderweg naar Saint-Étienne, finishte Mikel Landa in de buurt van zijn concurrenten. De Spanjaard – die net als Nibali de Giro d’Italia in de benen heeft – verloor alleen wel tijd op Thibaut Pinot. “Hij is absoluut een kanshebber voor de gele trui”, is Landa onder de indruk.

De 29-jarige Pinot wist samen met zijn landgenoot Julian Alaphilippe weg te rijden op het laatste klimmetje van de dag: de Côte de la Jalliere. De kopman van Groupama-FDJ pakte uiteindelijk meer dan een halve minuut op zijn rivalen, waaronder Landa. “Pinot is geweldig aan deze Tour begonnen”, aldus de Spanjaard.

“Hij was altijd al een renner om in de gaten te houden, maar Pinot lijkt nu met supervorm rond te koersen. Hij zal ongetwijfeld meedoen voor Tourwinst”, aldus Landa, die zelf ook nog altijd kans maakt op de eindoverwinning. “Er doen echter nog veel jongens mee. We zullen moeten wachten op de Pyreneeën.”

De achtste etappe van Mâcon naar Saint-Étienne werd uiteindelijk gewonnen door Thomas De Gendt, na een spectaculaire en zwaarbevochten rit. “Het was echt een zware dag, enorm afmattend”, zo vertelt Landa. “We reden de hele dag aan een hoog tempo. In de finale was iedereen aan het afzien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.