Landa over zijn keuze voor Bahrain Merida: “Ben daar de kopman”

donderdag 15 augustus 2019 om 14:35
Landa over zijn keuze voor Bahrain Merida: “Ben daar de kopman”

foto: Cor Vos

Meer dan één week geleden werd bekend dat Mikel Landa zal verkassen naar Bahrain Merida. De Spaanse klimmer reed de voorbije seizoenen voor Movistar, maar zoekt nu dus andere oorden op. “Mijn nieuwe ploeg heeft me verzekerd dat ik dé kopman ben in de belangrijkste koersen”, zo verklaart Landa zijn keuze aan Radio Vitoria.

Het vertrek van Landa hing al langere tijd in de lucht, maar is toch enigszins opvallend, aangezien ook Nairo Quintana vertrekt en Alejandro Valverde in de herfst van zijn carrière zit. De 29-jarige ronderenner heeft echter besloten om voor een concurrerende ploeg te rijden, in de hoop op meer vrijheid.

“Ik heb een goede relatie met mijn ploeggenoten, maar het probleem was dat er binnen de ploeg verschillende ambities waren”, zo doelt hij onder meer op het gedeelde kopmanschap in de voorbije Tour de France. Bij zijn huidige ploeg moest Landa ook rekening houden met Giro-winnaar Richard Carapaz, wereldkampioen Valverde en Quintana.

Landa zag in de Giro zijn ploeggenoot Carapaz zegevieren – foto: Cor Vos

Focus op de Tour? 
De sierlijke klimmer zal bij Bahrain Merida dan weer de absolute kopman zijn, aangezien Vincenzo Nibali is vertrokken naar Trek-Segafredo. “Ik denk dat we een goede ploeg hebben. Ik kijk heel erg uit naar mijn periode bij Bahrain Merida”, aldus Landa, die zich volgend seizoen waarschijnlijk zal focussen op de Tour.

“Het zal een speciaal jaar worden, met ook nog de Olympische Spelen in Tokio. Hierdoor zal het moeilijk worden om de Giro en Tour te combineren. Er is nog geen definitieve beslissing genomen, maar ik zal normaal gesproken aan de start staan van de Tour”, zo laat de nummer zes van de voorbije Tour weten.

Landa geniet op dit moment van een rustperiode, maar zal dit seizoen nog koersen in de Tour of Britain en enkele Italiaanse najaarskoersen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair