Landa sluit moeilijke periode af: “Ben op de goede weg”
foto: Cor Vos
donderdag 28 maart 2019 om 17:59

Landa sluit moeilijke periode af: “Ben op de goede weg”

Mikel Landa begon zijn seizoen op de slechtst mogelijke manier: de Spanjaard brak zijn sleutelbeen in de Trofeo Ses Salines. Ruim twee maanden later kan de klimmer eindelijk weer lachen, aangezien hij de tweede etappe won in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. “Dit geeft me vertrouwen”, zo liet hij na afloop weten.

Landa weet inmiddels hoe het is om te revalideren. Zo brak hij vorig jaar nog zijn ruggenwervel. “Het is altijd lastig om weer terug te keren”, aldus de renner van Movistar. “Het is moeilijk om het te verwerken, maar een zege doet altijd goed. Ik weet nu zeker dat ik op de goede weg ben.”

Landa wist samen met de jonge Australiër Lucas Hamilton weg te rijden op de flanken van de Ville di Monte Tiffi. Hij wist vervolgens de renner van Mitchelton-Scott te vloeren in een sprint-à-deux. “Ik voelde me heel erg goed in de finale. Ik voelde me kalm, aangezien ik meerdere ploeggenoten in de achtervolgende groep had.”

Angst in het peloton
Landa geeft toe dat hij wat voorzichtig is op de fiets. “Een wielrenner heeft altijd wat angst om in een peloton te rijden. De ploeg steunt me echter geweldig. Ik word goed omringd door mijn teamgenoten. Ik voel dat ik weer meer vertrouwen heb”, aldus de Bask, die is opgeschoven naar de vierde plaats in het klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.