Landa ziet kansen in ‘open’ Tour: “Het podium is mogelijk”
foto: Cor Vos
dinsdag 2 juli 2019 om 14:41

Landa ziet kansen in ‘open’ Tour: “Het podium is mogelijk”

Het Spaanse Movistar rekent in de aankomende Tour de France opnieuw op El Tridente: Mikel LandaAlejandro Valverde en Nairo Quintana. Landa is de enige coureur die al de Giro d’Italia in de benen heeft, maar de Spanjaard staat met de nodige ambitie aan de start. “Ik ben in staat om voor een podiumplek te vechten”, zo vertelt hij aan de Baskische krant Deia.

“De ambitie is om de Tour te winnen”, zo vertelde Landa begin juni nog zonder blikken of blozen. Een maand later is de 29-jarige klimmer iets voorzichtiger, maar is hij nog altijd ambitieus. “Ik ben in staat om voor een podiumplek te strijden, mits ik geen pech krijg. In de Giro d’Italia was ik er dichtbij.”

Een ding is zeker: de kansen van Landa zijn gestegen na het wegvallen van Tourfavorieten Chris Froome en Tom Dumoulin. “Door de afwezigheid van Froome zal het een open Tour worden”, zo is de Spanjaard van mening. “Er is nu geen absolute topfavoriet. Ik ben niet minder dan mijn concurrenten.”

De factor Froome 
Desalniettemin is Team Ineos nog altijd dé te kloppen ploeg, aangezien de Britse formatie – bij afwezigheid van Froome – nog altijd titelverdediger Geraint Thomas en het Colombiaanse toptalent Egan Bernal kan uitspelen. De twee kopmannen krijgen het gezelschap van sterke renners als Michal Kwiatkowski en Wout Poels.

“Team Ineos is niet bang om zijn verantwoordelijkheid te nemen, maar ze beschikken nu niet over de topfavoriet. Dit geeft andere renners de kans om te schitteren, waardoor we wellicht een leuke wedstrijd krijgen”, aldus Landa, die een ideaal parcours krijgt voorgeschoteld met veel beklimmingen en relatief weinig tijdritkilometers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.