Lander Loockx zegeviert in cross Tsjechië

Lander Loockx zegeviert in cross Tsjechië

Lander Loockx op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Lander Loockx is niet met lege handen teruggekeerd van twee crossen in Tsjechië. Na een tweede plek zaterdag in Mladá Boleslav was hij een dag later de beste in Holé Vrchy. Allebei de veldritten maken deel uit van het regelmatigheidscriterium Toi Toi Cup.

Loockx wist op het zware parcours in Holé Vrchy al in de eerste ronde bij zijn tegenstanders weg te rijden, waarna hij in elke ronde een paar seconden verder uitliep. De 23-jarige renner van Hens-Maes Containers hield zijn tempo vast en begon met een ruime voorsprong aan de laatste ronde. Daarin kon hij de teugels wat laten vieren en uiteindelijk de zege binnenslepen. Michael Boroš was tweede, de Franse beloftekampioen Antoine Benoist derde.

Een dag eerder in Mladá Boleslav kregen de crossers een moddercross voorgeschoteld. Loockx nam daarin aanvankelijk samen met David van der Poel en Mickaël Crispin de leiding. Een lekke band sloeg de Belg terug en ook Van der Poel verloor de aansluiting, terwijl Boroš juist vooraan het stokje overnam. Toch slaagde Loockx erin voorin terug te keren en begon samen met Crispin en Boroš aan de laatste ronde. Daarin was de Tsjech echter te sterk.

Toi Toi Cup 2020-21
Mladá Boleslav (26-9) – uitslag
1. flag-cz Michael Boroš in 54m52s
2. flag-be Lander Loockx op 12s
3. flag-fr Mickaël Crispin op 18s

Holé Vrchy (27-9) – uitslag
1. flag-be Lander Loockx in 1u03m08s
2. flag-cz Michael Boroš op 16s
3. flag-fr Antoine Benoist op 29s

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.