Lange solo Pauwels: “Dat was niet de bedoeling”

zondag 8 november 2015 om 16:55
Lange solo Pauwels: “Dat was niet de bedoeling”

foto: Marcel Koch (archief)

Kevin Pauwels heeft vandaag zijn eerste overwinning van het crossseizoen geboekt. In de eerste weken van het seizoen kwam de Belg vaak nét tekort voor de zege, maar vandaag was het eindelijk raak. Hij had er een lange solo voor nodig in Ruddervoorde. “Ik heb redelijk lang moeten wachten op een eerste zege”, zei hij na afloop tegen Sporza, “maar dit maakt veel goed.”

Vanaf het begin nam de veldrijder van Sunweb-Napoleon Games al de leiding, en stuk voor stuk loste hij de concurrentie. “Dat ik al van bij de start wegreed? Dat was niet mijn bedoeling, want zo werd het uiteindelijk nog een lange cross voor mij”, aldus de Kempenaar, die nog bang was voor de achtervolgers. Vooral Wout van Aert deed de leider twijfelen, “maar ik hoorde voortdurend dat het verschil status quo bleef.”

Uiteindelijk wist Pauwels relatief eenvoudig zijn opgebouwde voorsprong vast te houden. Van Aert eindigde nog als tweede in de Superprestigecross, voor Sven Nys.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Spartacus 8 november 2015 om 19:00
Quote:
“Ik heb redelijk lang moeten wachten op een eerste zege”

Je moet ook niet wachten Pauwels, maar initiatief nemen! Vandaag deed je dat eindelijk eens en voila, je kan dan ook winnen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.