Langeveld en Vanmarcke twee jaar langer bij EF Education First-Drapac
foto: Sirotti
vrijdag 30 maart 2018 om 14:47

Langeveld en Vanmarcke twee jaar langer bij EF Education First-Drapac

Sep Vanmarkce en Sebastian Langeveld hebben hun aflopende contracten bij EF Education First-Drapac verlengd. Beide klassiekerrenners zetten hun handtekening onder een verbintenis die hen tot eind 2020 aan de Amerikaanse ploeg van manager Jonathan Vaughters houdt. Dat is bekendgemaakt bij de persconferentie voorafgaand aan de Ronde van Vlaanderen.

De 33-jarige Langeveld rijdt sinds 2014 onder de vleugels van Vaughters. Destijds was het nog Garmin-Sharp waarvoor hij uitkwam. Daarna ging de ploeg over in Cannondale-Garmin en Cannondale-Drapac. Sinds dit jaar koerst de Leidenaar in het roze van EF Education First. “Ik denk dat het een relatie is voor de lange, lange termijn. Ik ben heel blij hier. Toen JV met het idee kwam om mijn contract voor weer twee jaar te verlengen, reageerde ik met: ‘Ja, absoluut!’ En daar zijn we uitgekomen.”

Vanmarcke (29) is bezig aan zijn tweede periode bij de ploeg. Hij keerde in 2016 terug bij de Amerikaanse formatie, nadat hij vier jaar uitkwam voor LottoNL-Jumbo en voorgangers. Tijdens de onrustige sponsorzoektocht van vorig jaar gaf Vanmarkce de ploeg het vertrouwen. “Nu geeft het team mij hun vertrouwen door mij een nieuw contract te geven tot eind 2020. Dat geeft mij veel motivatie”, aldus de Belg. “Ik geloof dat ik nog steeds stappen maak. Sinds ik prof ben heeft JV in mij geloofd en dat is heel belangrijk.”

Vaughters is uiteraard in zijn nopjes met de contractverlengingen. “Deze gasten zijn ons klassieke fundament, goede mensen en goed voor de gehele organisatie. Maar belangrijker nog, deze verlengingen geven aan dat we voor het eerst sinds 2012 de fiscale stabiliteit hebben om één of twee seizoenen in de toekomst te kijken”, zegt de Amerikaan. “De langetermijndoelstelling die wij hebben is om een team op poten te zetten dat nu en later presteert. En dat is heel spannend.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
30 maart 2018 14:48
Fijn zo, en nu maar goed jullie best doen zondag!
30 maart 2018 14:55
Je moet er maar moreel van krijgen 2 jaren langer in zo'n zuurstokoutfit te rijden welke in de women's world tour niet zou misstaan, maar erg fijn dat ze onder de pannen blijven.
30 maart 2018 15:08
Goed zo ! Van Baarle had hier ook moeten blijven natuurlijk.
30 maart 2018 15:11
Sep had naar Sky gemoeten, die hadden ze niet laten brommeren op de Cipressa, maar was kopman geweest.
30 maart 2018 15:27
Van Baarle ging zogezegd beter worden door het vervloekte Cannondale te verlaten, het tegendeel lijkt waar dit voorjaar. Nog geen top 50 in vijf voorjaarsklassiekers, waar hij vorig jaar nog top tien reed in DDV, E3 en bijna podium in de Ronde.

Voor Wippert geldt trouwens hetzelfde.
30 maart 2018 15:33
Ik zie EF Drapac tegewoordig met TESLAs rondrijden. Zou Elon Musk van koers houden?
30 maart 2018 18:41
Langeveld heeft de verwachtingen nooit waar kunnen maken, helaas. Dit jaar is het ook niet veel soeps.
30 maart 2018 19:05
Martino, het is nog geen april.
30 maart 2018 19:28
Raar om afkortingen te gebruiken in een quote, zelfs twee keer in hetzelfde artikel, of noemen de renners hem echt "Jéévéé" (fonetisch)?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.