Sebastian Langeveld: “Ik zie mezelf als outsider”
foto: Sirotti (archief)
zondag 8 april 2018 om 11:18

Sebastian Langeveld: “Ik zie mezelf als outsider”

Sebastian Langeveld reed vorig jaar verrassend naar een derde plek in Parijs-Roubaix. De coureur van EF Education-First Drapac vertelt in gesprek met Sporza ook dit jaar weer klaar te zijn voor de Koningin der klassiekers.

In de Ronde van Vlaanderen reed Langeveld tijdens de finale in de kopgroep, waarmee hij toonde over goede vorm te beschikken.  Hij staat dan ook met vertrouwen aan de start.”Het voelt allemaal goed. We hebben een goede verkenning gehad. Vorige week heb ik een goede Ronde van Vlaanderen gereden, dus ik ben er wel klaar voor”, legt hij uit.

Met de dominantie van Quick-Step Floors is hij niet te veel bezig. “Hoe we dat blok kunnen ontwrichten? Dat is moeilijk. Ze zijn hier met vier goede renners. En dan hebben ze ook nog een paar knechten van wereldniveau. Dat zal heel moeilijk zijn, maar we moeten niet te veel met Quick-Step bezig zijn. Het is natuurlijk wel een factor in de koers. Maar eerst maar eens in de finale zitten en dan zien we wel”, legt hij uit.

Naast Langeveld heeft de Amerikaanse ploeg met Sep Vanmarcke nog een tweede troef in handen. De 33-jarige routinier verwacht zelf meer van zijn Belgische ploegmaat. “Sep heeft aangetoond dat hij tot het kransje van favorieten behoort. Ik denk dat ik mezelf meer als outsider zie. Als ik een superdag heb zoals vorig jaar dan denk ik dat ik heel ver kan komen.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
8 april 2018 11:37
Hij zal alleen winnen als de 20 betere renners meerdere keren pech krijgen of uitvallen
8 april 2018 12:18
Of als ie in een vlucht mee kan zitten.
8 april 2018 13:49
Alleen als hij in een goede vlucht komt te zitten inderdaad. In een rechtstreeks duel gaat hij Terpstra, Gilbert en Van Avermaet nooit verslaan. Zijn eindsprint is ook niet zodanig dat hij ze erop kan leggen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.