Langeveld: “Qua resultaten is het een voorjaar om snel te vergeten”

Langeveld: “Qua resultaten is het een voorjaar om snel te vergeten”

Langeveld op de kasseien van Roubaix - foto: Marcel Koch

woensdag 13 april 2016 om 16:25

Het voorjaar van Sebastian Langeveld is niet wat hij ervan gehoopt had. De 31-jarige Lissenaar zag een groot deel van de klassiekers in het water vallen door ziekte en een blessure. “In de topsport tellen alleen de uitslagen. Dat is hard, maar het is zoals het is”, vertelt hij in WielerFlits Live #12. [bingoal id="270455" link="https://bit.ly/38gwVKp" title="Wie wint Parijs-Roubaix 2021 ?"] Valpartij in Tirreno-Adriatico ten grondslag aan magere resultaten
Langeveld kon in ‘zijn’ klassiekers geen potten breken. In E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem haalde hij de finish niet, terwijl de Cannondale-renner in de Ronde van Vlaanderen (133ste) en Parijs-Roubaix (84ste) niet in het wedstrijdbeeld voor kwam. “Het ging eigenlijk mis in de ploegentijdrit van Tirreno-Adriatico, waar ik toch wel heel erg hard ben gevallen en ik behoorlijk mijn nek heb bezeerd”, vertelt Langeveld. “In Milaan-San Remo kwam ik vervolgens weer ten val. Dat ging allemaal nog. Het was wel teleurstellend, maar de vorm was nog gewoon goed. Vervolgens ben ik ziek geworden in het weekend van E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem. En dat is in een periode waar je het absoluut niet kan hebben. Daardoor vielen Vlaanderen en Roubaix in het water. Qua resultaten en prestaties is het daarom een voorjaar om snel te vergeten.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Sephiroth 13 april 2016 om 17:43

shit happens, maar ik vraag me af of dat enkel de invloed is. In ieder geval een periode om direct te vergeten. Snel is nog te langzaam. Ben benieuwd hoe hij verder gaat.

Titaantje 13 april 2016 om 17:58

Weet iemand of hij een doorlopend contract heeft na dit seizoen? Zo ja, dan zal hij qua eisen toch flink moeten gaan inbinden. Brengt inmiddels nauwelijks nog WT punten mee en heeft niet bewezen zelfstandig kopman te kunnen zijn, ondanks dat hij ook veel pech heeft gehad. Zonder pech geloof ik zeker dat deze jongen zich gewoon in de top 10 kan plaatsen van de RvV en top 15 van PR en MSR. Hij zou zeker nog een goede knecht kunnen zijn voor een Vanmarcke of Degenkolb, maar ik betwijfel of hij dat zelf wil.

Het nadeel van een voorjaarsrenner als Langeveld is dat hij buiten ‘zijn drie weken’ ook weinig zichtbaar is. Ik heb ook niet het idee dat hij een bewezen waarde is in bijvoorbeeld sprintvoorbereidingen, maar dat kan ook komen doordat Cannondale een topsprinter mist.

debarreman 13 april 2016 om 18:10

Opvolger van Tankink als wegkapitein bij TLJ?

katerkop 13 april 2016 om 18:30

Langeveld heeft helemaal gelijk. Ondanks ziekte en valpartij verwacht ik hem ook in de toekomst niet meer in de top 10 van de klassiekers. De jongere garde heeft hem ingehaald.

DerEffe 13 april 2016 om 18:37

@Titaantje Langeveld heeft een contract t/m 2017

wakkie 13 april 2016 om 23:15

En de afgelopen voorjaren waren dat niet dan?

Bertvd 14 april 2016 om 14:54

Dat is het verroeste van als je kasseienspecialist bent. De 'jaar' is zo voorbij. Daar is maar een beetje pech voor nodig. Ben verder wel benieuwd naar de toekomst van Langeveld, nu die andere Nederlander hem moeiteloos naar de kroon steekt bij Cannondale

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.