Laporte rondt ploegwerk af in ouverture Tour Poitou-Charentes
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 27 augustus 2019 om 16:54

Laporte rondt ploegwerk af in ouverture Tour Poitou-Charentes

De eerste etappe in de Tour Poitou-Charentes en Nouvelle-Aquitaine is gewonnen door Christope Laporte. De sprinter zag zijn ploeg Cofidis de hele dag op kop rijden om de vluchters in te rekenen, en de Fransman wist het teamwerk vervolgens met verve af te ronden in Rochefort-sur-Mer. Laporte is tevens de eerste leider.

Arnaud Démare wist vorig jaar een huzarenstukje af te leveren in de Tour Poitou-Charentes en Nouvelle-Aquitaine door alle etappes te winnen, waardoor hij ook automatisch de beste was in het eindklassement. De Franse sprinter stond vanochtend echter niet aan de start van de openingsetappe van de 33e editie van de meerdaagse wielerwedstrijd. En dus roken andere renners hun kans tussen Niort en Rochefort-sur-Mer.

Vroege vluchter Minnaard haalt het niet  
Een kopgroep met Ramunas Navardauskas en Tom Dernies kreeg geen ruimte, maar Marco Minnaard, Kenny Molly en Garikoitz Bravo wisten een maximale voorsprong bijeen te fietsen van bijna twaalf minuten. De sprintersploegen schoten pas laat in actie, maar net op tijd om de drie vluchters in te rekenen. Dat gebeurde op ongeveer tien kilometer van de streep, waardoor we toch gewoon een massasprint kregen.

De Franse rasaanvaller Alexis Gougeard probeerde nog een sprint te ontlopen, maar de aanval van de renner van AG2R La Mondiale hield maar enkele kilometers stand. Cofidis wist zijn kopman Laporte uitstekend te piloteren in de straten van Rochefort-sur-Mer, waarna de 26-jarige renner als eerste over de finish kwam. De Italiaan Matteo Malucelli finishte aan het achterwiel, Lorrenzo Manzin werd derde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.