Laporte wint Ster van Bessèges na zege in slottijdrit

zondag 10 februari 2019 om 16:22
Laporte wint Ster van Bessèges na zege in slottijdrit

Christophe Laporte - foto: Cor Vos (archief)

Christophe Laporte heeft het eindklassement van de Ster van Bessèges gewonnen. De 26-jarige Fransman van Cofidis zette in Alès tijdens de 10,7 kilometer lange slottijdrit de snelste tijd neer.

Jimmy Janssens verrast
De Belg Jimmy Janssens (Corendon-Circus) baarde opzien in Zuid-Frankrijk door met een tijd van 15 minuten en 52 seconden een scherpe richttijd neer te zetten. Onder meer Bauke Mollema beet zich stuk op zijn tijd, maar Tobias Ludvigsson (Groupama-FDJ) slaagde erin om dertien seconden sneller te rijden.

De Zweed leek goede papieren te hebben om net als in 2014 de Franse rittenkoers te winnen, maar dat was buiten Laporte gerekend. De als laatste gestarte klassementsleider deed 48 honderdsten sneller over de tijdrit dan Ludvigsson, waardoor hij zich eindwinnaar mag noemen. Laporte volgt op de erelijst zijn landgenoot Tony Gallopin op.

vlnr: Ludvigsson (2e), Laporte (1e) en Janssens (3e) – foto: Cor Vos

Drie Belgen bij de beste tien
Janssens was in het eindklassement op een derde plek de beste Belg. Hij moest 29 tellen toegeven op Laporte. Sep Vanmarcke (EF Education First) finishte als vijfde. Met Eliot Lietaer (Team Wallonie-Bruxelles) staat er op de tiende plek nog een derde Belg in de top tien.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Johan Vanhecke 10 februari 2019 om 17:04

edit wf: Bedankt! We hebben het aangepast

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone