Laporte zegeviert in kletsnatte Tour de Vendée
foto: Sirotti (archief)
zondag 1 oktober 2017 om 17:42

Laporte zegeviert in kletsnatte Tour de Vendée

Christophe Laporte heeft Nacer Bouhanni opgevolgd als winnaar van de Tour de Vendée. De renner van Cofidis ontsnapte in de laatste lokale ronde door La Roche-Sur-Yon, waarna hij de rest pas na de finish terugzag. Justin Jules sprintte op ruimte achterstand – en in de stromende regen – naar de tweede plek, maar hij stak zijn handen in de lucht omdat hij dacht dat hij gewonnen had.

Na drie kilometer ontsnapten Thomas Deruette (WB Veranclassic-Aqua Protect), Patrick Jäger (Vorarlberg), Aitor Gonzalez Prieto (Euskadi Basque Country-Murias) en Claudio Catania (Differdange-Losch). Zij pakten een voorgift van om en nabij de drie minuten, maar werden bijgehaald door een ruime kopgroep van meer dan twintig man. Daaruit ontsnapten vervolgens Fabien Grellier en Fabricio Ferrari, maar ook zij wisten het niet tot het einde uit te zingen.

Een opvallende naam besloot in de finale om zich van zijn meest aanvallende kant te laten zien: sprinter Nacer Bouhanni. De Fransman verdedigde zijn titel van vorig seizoen in de Vendée en koos opmerkelijk genoeg voor deze tactiek. Zijn achtervolgers hadden geen antwoord en ook het peloton bleef lange tijd schommelen op twintig seconden van Bouhanni.

Op het kletsnatte circuit rond La Roche-Sur-Yon was het glibberen en glijden. Bouhanni bleef enkele keren ternauwernood overeind. Hij werd dan ook op 8 kilometer van de streep ingerekend door een groepje achtervolgers. Het ploegspel werd uitstekend gespeeld, want dit keer sprong Christophe Laporte weg. Hij sloeg direct een gat, dat hij niet meer weggaf in de laatste kilometers.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
1 oktober 2017 18:04
Mooi van Laporte! Bouhanni schoolt zich om voor het Vlaamse voorjaar???
1 oktober 2017 18:36
Tweede renner op 1 dag die denkt dat hij gewonnen heeft.
1 oktober 2017 19:03
39 man gefinisht.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.