Lars Bak (39) stopt aan het einde van dit seizoen
Lars Bak op kop - foto: Cor Vos
zondag 28 juli 2019 om 14:17

Lars Bak (39) stopt aan het einde van dit seizoen

Lars Bak is bezig aan zijn laatste maanden als profwielrenner. De 39-jarige Deen twijfelde eerder nog over het voortzetten van zijn carrière, maar heeft de knoop nu definitief doorgehakt. “Ik ben nu achttien jaar prof, maar ik heb het wel gezien”, zo vertelt hij in een interview met Ekstrabladet.dk.

De renner van Dimension Data was al bezig aan zijn laatste Tour de France, maar over een paar maanden zit ook zijn carrière als wielrenner erop. “Genoeg is genoeg”, zo vertelde Bak op de top van Val Thorens, na de finish van de voorlaatste Touretappe. “Ik heb echt genoten van mijn laatste Tour, ook al heb ik enorm afgezien.”

“Ik kan nu ook met een gerust hart stoppen, aangezien er tegenwoordig meer Deense wielrenners zijn in wedstrijden als de Tour. Ik word binnenkort veertig jaar, genoeg is genoeg”, aldus Bak, die zijn carrière in 2001 begon bij het nietige Fakta. Hij werd vooral bekend als renner van CSC, HTC-High Road en Lotto Soudal.

Lars Bakt wint een etappe in de Giro d’Italia – foto: Cor Vos

Trouwe knecht 
Bak was een trouwe knecht voor kopmannen als Fabian Cancellara, Mark Cavendish en André Greipel, maar de Deen stond af en toe ook in het middelpunt van de belangstelling. Zo won hij veertien jaar geleden als jongeling de Toekomstronde, maar wist hij ook een etappe te winnen in de Ronde van Luxemburg en de Eneco Tour.

Bak boekte zijn grootste zege echter in 2012, toen hij de beste was in de twaalfde etappe van de Giro d’Italia. Hij kwam toen als eerste over de streep in Sestri Levante, voor Sandy Casar en Andrey Amador.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.