Lars Boom deze keer vijfde in het Baskenland
Foto: Sirotti
zaterdag 10 december 2016 om 16:57

Lars Boom deze keer vijfde in het Baskenland

Lars Boom heeft in zijn tweede cross van het seizoen een vijfde plaats behaald. De overwinning in Elorrio was wederom voor de Spanjaard Ismael Esteban.

Boom nam wederom een goede start, maar zakte later terug naar plek vijf. Dat is al beter dan in zijn eerste veldrit in Asteasu, waarin hij als negende werd afgevlagd. Boom klaagde achteraf vooral van problemen met de bochten en een gebrek aan techniek. “Ik moet er nog een beetje inkomen”, zei hij in een babbel met WielerFlits.

Boom gaf ook zijn volledige veldritprogramma prijs. Zo zien we hem morgen in actie in Igorre en een weekje later in Valencia. Op 26 december is hij in Zolder voor het eerst in onze contreien aan het werk. Later staan ook het NK en WK op de planning.

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
10 december 2016 17:07
Wij zien dus weer de kerstBoom. Lars heeft kennelijk weinig met ouderwetse kerstgezelligheid in huiselijke kring met bijbehorende overconsumptie. Ik respecteer dat.
10 december 2016 17:17
Sterker nog, Lars is jarig tussen Kerst en de jaarwisseling. Eén van de redenen waarom hij het jarenlang niet heel erg vond om het crossen te missen.

Boven alles is hij na een rustperiode in voorbereiding op het nieuwe wegseizoen. Zijn prestaties in het veld zullen daar allicht mee in de pas lopen, zeker als hij weer wat ritme opbouwt. Maar hoe dan ook ben ik benieuwd naar de gedachten van Jibi.
10 december 2016 17:21
Ik heb er toch wel vertrouwen in dat hij nog serieus zal verbeteren de komende tijd. In januari kan hij dan toch nog wel meedoen om de ereplaatsen verwacht ik. Misschien zijn voor hem de snelle parcoursen in droge omstandigheden nu een nadeel als je net uit je rustperiode komt. Qua vermogen en kracht komt hij dan misschien beter tot zijn recht in de modder.
10 december 2016 19:40
" Boom klaagde achteraf vooral van problemen met de bochten en een gebrek aan techniek "

Lees ik dat nu goed ..... Boom wil eigenlijk rechte wegen.
Nee, Boom heeft tijd nodig, had vooraf meer moeten trainen op deze discipline.
10 december 2016 20:17
@billi dat zegt hij ook gewoon dat hij techniek mist omdat hij net begint. Je kan overal wel iets negatiefs in zoeken maar ik denk niet dat je dan heel gelukkig oud wordt
10 december 2016 20:22
Toch wel op ruime achterstand... ik zou het niet beter noemen. Godrie deed bijvoorbeeld nu ook niet mee.

http://www.cxstats.com/basqueland-zkrosa-2016-resultats/
10 december 2016 22:42
Godrie niet, maar zie ik daar nou good old Oscar 'Muchacho' Pujol onderaan de lijst staan? =)
10 december 2016 23:12
Als je de uitslag van Vandaag met die van [http://www.cxstats.com/asteasuko-ziklo-krosa-2016-resultats/]eergisteren[/url] vergelijkt, heeft Boom het eigenlijk slechter gedaan vandaag. Hij heeft een grotere achterstand en de vierde van nu was de vorige keer nog achter hem. Ik verwacht dus zeker geen topprestaties meer van Boom in het veld.

Wel tof om te zien dat Aitor Hernandez meedraait in dat circuit, ik wist helemaal niet dat hij ook een crosser was. Ik herinner mij hem als één van die halve spurters van Euskaltel, zalige ploeg was dat.

@sebas
Puyol moet pech gehad hebben want hij is enkele weken geleden vierde geworden in zo'n cross. In zijn jaar bij Lotto zeiden ze dat hij uit het mountainbiken kwam, dus niet zo verbazend dat hij kan crossen.
10 december 2016 23:16
Boom is allang over zijn top heen, zowel op de weg als in de modder.
11 december 2016 00:43
Aitor Hernandez is al jaren een van de betere crossers, zoniet de beste van Spanje. Nu lijkt hij een beetje op de terugweg en heeft Ismael Esteban het overgenomen.

Je kan trouwens niet aan de tijdsverschillen opmaken of Boom het nu beter of slechter gedaan heeft. Toch niet als je de staat van het parcours niet weet.
11 december 2016 08:29
Michel Wuyts is vast al ongerust en zal weer voorstellen dat je minimaal 15crossen moet gereden hebben voor je mag starten op het wk..
11 december 2016 09:47
@woutersluis, het woord 'klaagde' komt negatief over in mijn ogen, vandaar mijn reactie, in die context moet je het zien. Als je net begint lukt het niet, dat is logisch, een 5e plaats is dan goed, al is een beetje voorbereiding wel gewenst, ik begrijp dat 'klagen' dan niet, komt dat van Boom? Of komt dat van de schrijver? Dat is een wezenlijk verschil.

woutersluis, een vraag, jouw reactie " Je kan overal wel iets negatiefs in zoeken maar ik denk niet dat je dan heel gelukkig oud wordt ".
Is dat een positieve of een negatieve bijdrage hier op WF?
Hier wil ik het bij laten. Succes verder op wielerflits.
11 december 2016 12:58
https://www.youtube.com/watch?v=ufDpx6KiRkY

cross in igorre live te volgen. Boom in kopgroep
11 december 2016 13:41
TY Jowinho. Maar waarom rijdt Boom bij de -23?
11 december 2016 13:50
is aan zijn tweede jeugd bezig denk ik. :)
11 december 2016 18:43
Wat positiever kan geen kwaad, niks zo moeilijk als voormalig topper om terug te krabbelen, een positief publiek in Zolder zou hem best goed doen.
@ibpc
Gezellig eten kan ook zonder overconsumptie, l'ambiance est essentiël.

Gezellig eten

Om te reageren moet je ingelogd zijn.