Lars Boom gretig om goed voorjaar te rijden bij Roompot-Charles
foto: Sirotti
dinsdag 6 november 2018 om 08:18

Lars Boom gretig om goed voorjaar te rijden bij Roompot-Charles

Het gaat weer goed met Lars Boom. Dat vertelt de Brabander dinsdag in een interview met Brabants Dagblad. Boom, die volgend jaar de overstap maakt naar het ProContinentale Roompot-Charles, gaat in het nieuwe jaar ook weer crossen.

Het seizoen 2018 begon slecht voor Boom. De klassiekerspecialist moest geopereerd worden, omdat hij kampte met hartritmestoornissen. “De hartproblemen kwamen harder aan dan ik had gedacht”, blikt de 32-jarige renner terug. “Begin dit jaar dacht ik de draad nog te kunnen oppakken in het voorjaar. Niet dus. Het heeft me gewoon een heel jaar gekost.”

De afgelopen twee jaar stond de Nederlander onder contract bij LottoNL-Jumbo. Met zijn aflopende verbintenis was Boom op zoek naar een nieuwe werkgever. Ondanks interesse van Sunweb, koos Boom voor Roompot-Charles. “Dat Wout van Aert de boel liet ploffen, maakte dat dit kon gebeuren”, zegt de voormalig Nederlands kampioen tijdrijden, op de weg en in het veld. “Ik ben hartstikke gretig om een goed voorjaar te rijden.”

“Doel van Roompot om tijdens veldrijden op tv te komen”
De eerste wedstrijd waar Boom in de kleuren van Roompot-Charles van start gaat, is naar alle waarschijnlijkheid een veldrit. “Het is in ieder geval zeker dat ik weer een aantal crossjes ga rijden”, concludeert Boom, die dit weekend clinics gaf op het EK in Rosmalen. “Het is ook een doel van Roompot om tijdens het veldrijden op tv te komen. Voor de Belgische markt waarop het zich wil gaan richten is dat belangrijk. Dat kan dus als ik ga crossen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.