Lars Boom: “Hoop dat ik niet gedubbeld word door Mathieu”

Lars Boom: “Hoop dat ik niet gedubbeld word door Mathieu”

© Cor Vos

vrijdag 4 januari 2019 om 17:55

Lars Boom (33) maakte zondag in Brussel zijn comeback in het veld. Zonder veel ambitie, zo blijkt. “De conditie is goed, maar ik wil vooral plezier hebben. Ik hoop vooral dat ik niet gedubbeld word door Mathieu van der Poel.”

Op 29 januari 2017 reed Lars Boom zijn laatste veldrit. Op het WK in het Luxemburgse Bieles werd hij toen 44ste. Het was dat seizoen de laatste cross in een reeks van acht. Vorig jaar zagen we de Vlijmenaar niet in het veld, dit jaar gaat hij van start in drie wedstrijden: Brussel, Otegem en Zonnebeke. Boom blaast dan ook niet te hoog van te toren, integendeel.

“Na bijna twee jaar is het best wel spannend, maar ik heb er wel heel veel zin in. De conditie is goed. Het zal een lastige wedstrijd worden, maar het moet ook geen kwelling zijn. De voorbije weken heb ik wekelijks toch minstens één keer op de crossfiets gezeten, de andere trainingen heb ik uren op de weg gemaakt.”

Bewondering voor Van der Poel
Tien jaar geleden stond Boom zelf mee aan de top in het veldrijden, vandaag heeft met Mathieu Van der Poel een landgenoot zijn rol overgenomen. “Ik heb de voorbije jaren met heel veel bewondering naar hem gekeken. Het is heel leuk om te zien hoe goed hij wel is. Zeker op technisch vlak is het mooi om te zien. Het zal lastig worden om hem te volgen. Hopelijk word ik niet gedubbeld.”

“Zeker omdat ik achteraan moet starten, wordt het niet makkelijk om op te schuiven. In de eerste rondes rijdt iedereen volle bak, daarna wordt het moeilijk om tijd goed te maken. Ach, ik sta ook niet aan de start met ambities voor een resultaat. Ik wil er gewoon plezier in hebben. Dit jaar rij ik maar drie wedstrijden, volgende winter wil ik er graag nog een paar meer rijden.”

Vermogen en kracht
Net zoals voor zijn collega’s wordt de Brussels Universities Cyclocross een duik in het onbekende. “Ik hoop dat het parcours me wat ligt en dat ik er mijn vermogen een beetje in kwijt kan, dan is het toch net iets prettiger fietsen. Op dat vlak is de cross  veranderd. Vroeger werden we soms recht door een weiland gestuurd. Je moest maar zien hoe je erdoor kwam. Nu heb je veel omlopen met veel draaien en keren. Voor het publiek is dat misschien aantrekkelijker, maar als renner vind ik het jammer. Ik heb liever wedstrijden waarin ik mijn vermogen en kracht kwijt kan.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Peter Pieterse 5 januari 2019 om 01:21

Pas maar op Lars.
Het is de beul op de fiets.

Peerke buitenblad 5 januari 2019 om 06:39

Top 20 de max denk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.