Lars Boom hoopt op WK tijdrijden
zondag 6 september 2009 om 12:18

Lars Boom hoopt op WK tijdrijden

Lars Boom leverde gisteren met een negende plaats een puike tijdrit af, de jonge Raborenner hoopt met zijn goede presteren in de rit tegen de klok op een startbewijs voor het WK tijdrijden. “Ik hoop dat dit de bondscoach zal overtuigen voor het WK. Ik wil daar graag zowel in de tijdrit als de wegwedstrijd starten. Dit was in elk geval een goede test.”

RaboSport sprak met Boom over zijn rijdrit en de doelen voor komende 2 weken, de tijdrit gaf hem genoeg moraal. “Het was een zware week. Maar die heb ik toch goed verteerd. Ik voel me wel moe, maar slaap goed en het herstelvermogen is ook in orde. De benen zijn in elk geval niet stram. Dat bleek vandaag. Ik kreeg de molen goed rond. Het is gewoon een onwijs lekker gevoel om te weten dat je na een week nog steeds sterk bent en dat de resultaten zelfs beter worden.”

Een toezegging voor een startbewijs op het WK tijdrijden heeft de voormalig Nederlands kampioen tijdrijden nog niet van de bonscoach gekregen. “Er is wel contact geweest, maar over selecties is daarbij niet gesproken. Het is aan mij om aan te tonen dat ik een serieuze kandidaat ben voor het WK. De concurrentie is groot. Stef Clement is Nederlands kampioen en Koos Moerenhout rijdt het hele jaar goede tijdritten. Robert Gesink maakt denk ik ook nog een kans voor de tijdrit. Het parkoers is goed voor hem.”

Boom had geen specifieke klassering in zijn hoofd voor de tijdrit. “Ik wilde gewoon volle bak rijden. En dat heb ik ook gedaan. Alleen in de bochten heb ik niet veel risico’s genomen. Topvijftien, misschien toptien spookte wel even door mijn hoofd. Ik hoop dat dit de bondscoach zal overtuigen voor het WK. Ik wil daar zowel in de tijdrit als de wegwedstrijd starten.”

De Brabander is zeker nog niet klaar met deze Vuelta op de vraag of hij zich nog ergens wil tonen zegt Boom: “Dat is wel de bedoeling. Het is natuurlijk vooral zaak Robert bij te staan, maar het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Ik voel me prima en ben ook benieuwd wat dat de komende dagen inhoudt. Zondag wordt het heel zwaar. We zullen eerst de orders van de ploegleider moeten afwachten. Ik wil me vooral voor Robert inzetten en als ik daarbij nog eens kan laten zien dat ik dit werk aankan, is dat mooi meegenomen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.